اجرای نمای لوور

نمای لوور چیست؟

نمای لوور یکی از سبک های مدرن نماسازی ساختمان به عنوان پوسته دوم است که به شکل سایبان هایی منقطع جلوی تابش مستقیم نور خورشید و ورود گرد و غبار و موجودات مزاحم به فضای داخلی را می گیرد. البته مزایای اجرای نمای لوور خیلی فراتر از اینهاست. لوورها در واقع مدل تازه ای از نورگیر ساختمان هستند که می توان از آنها برای طراحی پوشش محوطه ها، سقف کاذب پشت بام و آلاچیق و انواع نما استفاده کرد. متداول ترین نوع لوورها انواعی ساخته شده با متریال آلومینیومی هستند که به صورت ترکیبی با انواع نماهای بدنه ساختمان اجرا می شوند.

نمای سانشیلد

در اجرای نمای لوور همه چیز در جهت کنترل نور و حرارت ورودی طراحی شده است. به گونه ای که شرایط ساختمان به سمت تامین دمای آسایش و صرفه جویی در انرژی حرکت کند. نمای لوور با آلومینیوم در اشکال مختلفی ساخته می شود. این مزیت باعث شده بتوان در بخش های مختلف ساختمان از آلومینیوم در هماهنگی با سایر مصالح ساختمانی استفاده کرد.

نحوه مکان یابی اجرای نمای لوور

همانطور که در ابتدا اشاره شد اجرای نمای لوور در جهت تحقق اهداف تنظیم نور و کنترل میزان حرارت جذب شده در بدنه ساختمان است. سازه های لوور به دو شکل افقی یا عمودی و در سطوح منقطع موازی با نما یا عمود بر نما نصب می شوند. تابش نور خورشید بر ساختمان در سطح افقی سقف، سطوح جنوبی و شرقی و غربی و در نهایت در سطوح شمالی به ترتیب بیشترین شدت را دارد. با این توصیف زاویه تابش خورشید، افقی یا عمودی بودن لوورها را تعیین می کند. در شرایطی که سازه لوور قرار است روی جداره رو به غرب یا شرق ساختمان اجرا شود، بهتر است به شکل موازی با نما باشد.

دلیل اصلی این است که در این نقاط نور خورشید در حالتی با زاویه نزدیک به عمود می تابد. از سوی دیگر لوورهایی که در سطوح جنوبی ساختمان قرار می گیرند، بهتر است حالت عمودی و سایبان مانند برای نما داشته باشد. در این حالت بلندی لوورها بستگی به ارتفاع پنجره های شیشه خور دارد. در نهایت سطوح شمالی ساختمان که در معرض تابش مستقیم نور خورشید نیستند، نیازی به نصب لوور ندارند.

در اجرای نمای لوور تیغه های آلومینیومی یا چوبی و کامپوزیت باید به گونه ای طراحی شده باشند که در طول روز با تغییر زاویه تابش خورشید حداکثر میزان سایه اندازی روی سطح را داشته باشند. طول و پهنای تیغه ها به زاویه تابش خورشید و اقلیم منطقه محل قرارگیری ساختمان بستگی دارد. در  ساختمان سازی به سبک مدرن که وسعت نماهای شیشه ای گسترش پیدا کرده است، طراح برای پوشش نمای شیشه ای از لوور کمک می گیرد تا با سایه اندازی آن روی سطحی از شیشه از جذب انرژی اضافی کاسته شود.

اجرای نمای لوور

مزایای اجرای نمای لوور

نمای سانشیلد با ظاهر خاص جذابیت فوق العاده ای دارد و در حال حاضر در سراسر دنیا به عنوان نمای مدرن ساختمانی شناخته می شود. لوورها را می توان در دو حالت متحرک و ثابت سفارشی سازی کرد. مسلما نوع ثابت به خاطر مقرون به صرفه بودن بیشتر مورد استقبال مشتریان قرار دارد. برای پیاده سازی لوور ثابت معمولا از کامپوزیت استفاده می شود. سازندگان و مالکان ساختمان پیوسته به دنبال این هستند که بهترین نمای مدرن و اقتصادی را برای ساختمان یا برج محل کار و سکونت انتخاب کنند تا علاوه بر جذب مشتری عیار و ارزش ساختمان را بالاتر ببرند. نمای لوور متحرک که به یاری تخصص معماران و مهندسان حرفه ای اجرا می شود تاثیر بسیار مطلوبی در این ارزش آوری دارد. این نمای انعطاف پذیر به عنوان یک قابلیت بزرگ قیمت ساختمان را بالا می برد. ضمن اینکه ساختمانی کاملا مدرن مجهز به تکنولوژی های روز با جذابیت بصری منحصر به  فرد ایجاد می کند.

با وجود اینکه نصب صفحات سانشیلد بهینه ساز انرژی مزایای ریز  و درشت زیادی دارد، اما مهم ترین آنها شامل موارد زیر است: ممانعت از ورود نور و حرارت زیاد به داخل ساختمان – جلوگیری از انتقال اشعه مادون قرمز – نماسازی مدرن و منحصر به فرد – نمایی هوشمند با امکان باز و بسته شدن لوورها و کنترل تابش نور در ساعات مختلف شبانه روز و در فصول مختلف سال – کاهش هزینه های ساختمان در بلند مدت – امکان اجرای نما در طرح های مختلف – ایجاد عایق صوتی در برابر صداهای مزاحم مانند تجهیزات صنعتی – دوام و ماندگاری بالا

نمای لوور آلومینیومی

نمای لوور آلومینیومی از قطعات آلومینیومی، کامپوزیت یا چوبی ساخته می شود. اما نوع آلومینیومی به دلیل بار کمتری که به ساختمان وارد می کند و خاصیت رنگ پذیری کاربرد متداول تری دارد. این نمونه خود در اشکال مختلفی مانند مکعبی، دوکی، z شکل و در نمونه های متحرک و ثابت طراحی و تولید می شود. خوشبختانه لوور آلومینیومی به چند روش آنادایز، لاکی و پودری رنگ پذیر است و می توان آن را با رنگهای طلایی، نقره ای، برنز و سیاه تولید کرد. لوور آلومینیومی ثابت به دلیل کمتر بودن تجهیزات و سادگی اجرا و مهمتر از همه مقرون به صرفه تر بودن طرفداران بیشتری دارد.

در مقابل لوور آلومینیومی متحرک دارای ریموت کنترل از راه دور برای تنظیم صفحات سایبانی در طول روز  است. این مدل از نمای تابش بند تجهیزات و اتصالات خاصی دارد و به وسیله قطعه جانبی که در کنارش نصب شده امکان تنظیم پیدا می کند. در این حالت مجموعه ای شامل موتور و چرخ دنده ها باعث چرخش تیغه ها می شوند. در نمونه های جدید امکان تغییر زاویه لوور در انواع متحرک به کمک سیستم BMS امکان پذیر شده است. بعد از انواع آلومینیومی اجرای نمای لوور چوبی در معماری و ساختمان سازی مدرن کاربرد گسترده ای دارد. گزینه ای که برای مناطق گرمسیر هم بسیار ایده آل است.

طراحی و اجرای نمای لوور

اجرای نمای لوور روی بدنه ساختمان نیاز به طراحی دقیق و با ظرافت خاص دارد. انتخاب متریال مناسب با توجه به شرایط و ظرفیت های ساختمان، تعیین محل مناسب لوور گذاری، محاسبه زاویه تابش نور خورشید و.. همه به تخصص مهندسان طراح و مجریان ساختمان نیاز دارند. در فرآیند نصب، تجهیزات و قطعات روی بخش های شیشه ای ساختمان یا برج به شکل عمودی یا افقی نصب می شوند.

همانطور که در طول نوشتار متوجه شدید نمای لوور ساختاری سایبان مانند متشکل از نوارهای پهن یا کوتاه است که به شکل زاویه دار روی سطح بدنه ساختمان سوار می شود. از آنجایی که این نوع نما به عنوان پوسته دوم برای حفاظت آن از عوامل محیطی پیاده سازی می شود، اجرای آن کمی دشوار است. بنابراین برخلاف آنچه تصور می شود طراحی و نصب سازه های لوور نیاز به نظارت دقیق مهندس مکانیک و مهندسان طراحی ساختمان دارد. تیم تخصصی باید در مورد تنظیم فاصله بین صفحات و زاویه قرار گیری آنها روی سطح برای کنترل میزان تابش تصمیم گیری کنند. ضمن اینکه نصب لوورها نباید باعث کاهش چشم انداز داخل ساختمان به بیرون شود. مهم تر از همه اینکه اتصال پایه های نگهدارنده لوور خود عملیات پیچیده ای است و کاملا به علم مهندسی نیاز دارد.

این تیغه های فلزی یا چوبی ممکن است روی نمای شیشه ای ساختمان یا به عنوان عناصر زینتی روی دیوارهای بتنی و آجری قرار بگیرند. گذشته از اینکه کاربرد اصلی نمای لوور برای کنترل انرژی گرمایی و عایق سازی ساختمان است،گاهی استفاده از این سازه ها صرفا به دلیل جذابیت بخشی فوق العاده ظاهری انجام می شود.

هزینه اجرای نمای لوور

نمای لوور یکی از مدرن ترین سیستم های نماسازی ساختمان در راستای کنترل انرژی است. با وجود تاثیر فوق العاده ای که در جذابیت بصری نمای ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی دارد، اما هزینه های آن چندان بالا نیست. این مسئله مهم ترین عامل افزایش تقاضا برای اجرای نمای لوور در ساختمانهای مجلل امروزی است.

برآورد هزینه های اجرای نمای لوور به موارد زیادی بستگی دارد. اما مهم ترین پارامترهایی که در تعیین قیمت نهایی تاثیرگذارند، شامل موارد زیر هستند: کیفیت و جنس متریال کاربردی- حجم سازه مورد نیاز- تجهیزات و زیرساخت های فنی لازم برای نصب – ارتفاع ساختمان – ابعاد و ضخامت لوورها – نصب و اجرا بسته به نوع ثابت و متحرک- بکارگیری قابلیت های جانبی و کاربردی –برند تولید کننده تجهیزات- بستر اجرای نمای لوور و نوع نصب – قالبی که بکار رفته

البته باید تاکید کنیم نوسانات نرخ ارز تاثیر عمده ای بر بی ثباتی قیمت در شرایط کنونی دارد.

نمای تابش بند

انواع لوور از لحاظ جنس و محل قرارگیری

جنس لوورها در چهار دسته بندی زیر قرار می گیرد:

سازه لوور چوبی که به طور متداول از جنس چوب ترموود است (کاربرد در نمای ساختمان و سقف کاذب و آلاچیق ها) – لوور ساخته شده از ورقه های کامپوزیت – لوور فلزی که به دو نوع آهنی و آلومینیومی محدود می شود (لوور آلومینیومی وزن سبک تری دارد و روی دیواره پیش آمدگی پنجره ها و نورگیرها نصب میشود)

لوورها از نظر جاگیری به دو صورت نصب می شوند. به طور مستقیم روی نمای ساختمان و پنجره تعبیه می شوند. این مدل بیشتر برای نماهای شرقی و غربی رایج است. در حالت دوم لوورها روی پیش آمدگی پنجره به طور افقی نصب می شوند. در این حالت تیغه ها دید بیرونی را محدود می کنند اما سایه اندازی مطلوبی دارند.

شرکت ایستاوین با بیش از 16 سال تجربه و بیش از 2500 پروژه اجرایی موفق، لوورهای آلومینیومی را در ابعاد و رنگ دلخواه شما طراحی و اجرا می نماید. کافی است با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا تمامی اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما بگذارند.

Leave a Reply