ایستاتست: آزمایشگاه استاندارد در و پنجره و نما
آزمایشگاه ایستاتست، مرکزی تخصصی جهت آزمودن استاندارد در و پنجره و نما در شیراز است که توسط گروه صنعتی طرح و ساخت ایستا در شیراز در سال ۱۳۹۲ تاسیس گردید.
ایستاتست یکی از شاخه های گروه ایستاوین می باشد که به صورت تخصصی جهت آزمون و ارزیابی در و پنجره های UPVC و آلومینیومی مبتنی بر استانداردهای BS 7412 و BS EN 12608 مشغول فعالیت است. ایستاتست تنها آزمایشگاه همکار دارنده استاندارد ایران در این زمینه می باشد. فعالیت های این گروه صرفا محدود به ارزیابی و آزمون پنجره نمی باشد. آموزش های تخصصی و برگزار سمینارها نیز از دیگر فعالیت های این گروه می باشد.
ایستاتست، تنوعی از آزمون های تخصصی در و پنجره را با استاندارهای ملی و بین المللی ارایه می نماید.
ماموریت ما
با تمرکز بر استانداردسازی و ارتقاء کیفیت، هدف ما در ایستاتست این است که اطمینان حاصل کنیم هر محصولی که از این آزمایشگاه گذر میکند، به طور کامل نیازها و انتظارات کارفرمایان را برآورده میسازد و به تحقق یک ساختار ایمن، کارآمد و پایدار کمک میکند.
گواهینامه های ایستاتست
- INSO – اداره ملی استاندارد ایران
- NACI – مرکز ملی تایید صلاحیت ایران
- عضو فعال اتاق بازرگانی ایران- آلمان
- عضو فعال نظام مهندسی ایران
- عضو فعال اتاق بازرگانی شیراز
برای مشاهده گواهینامه ها، می توانید به صفحه گواهینامه های ایستاتست مراجعه کنید.
استانداردهای تولید و نصب در و پنجره
- BS 7412 – ISIRI 8510
- BS EN 12608 – ISIRI 12291
اواسط سال 1389شرکت طرح و ساخت ایستا (ایستاوین) به عنوان یکی از پیشروان صنعت درب و پنجره UPVC و آلومینیومی ایران تصمیم می گیرد تا برای محصولات تولیدی خود علامت استاندارد بگیرد. علامتی ملی که تاکنون جهت پنجره های UPVC و آلومینیومی در هیچ جای کشور اخذ نگردیده بود.
راحت ترین و کم هزینه ترین راه پیش روی ایستاوین این بود که با علم و آگاهی نسبت به اجباری نبودن استاندارد ملی، همچنان به روال گذشته به تولید و نصب درب و پنجره اقدام کند؛ اما پاسخ منفی اداره کل استاندارد به آقای مهندس بهراد آزادی، رئیس هیئت مدیره شرکت ایستاوین، مبنی بر عدم وجود آزمایشگاه همکار آن سازمان در زمینه تست استاندارد پنجره در ایران باعث شد تا ایده راه اندازی یک آزمایشگاه تخصصی در بخش خصوصی و همکاری با سازمان ملی استاندارد ایران در هیئت مدیره ایستاوین مطرح شود. ایده ای که تحقق آن بر اساس یک نیاز با هزینه های بسیار و دشواری های خاص همراه بود. اما این نه یک هزینه که یک سرمایه گذاری ملی بود تا کام صنعت درب و پنجره UPVC و آلومینیومی ایران را شیرین کند. این پیشنهاد با تشویق سازمان ملی استاندارد ایران و اداره کل استاندارد فارس در شیراز همراه شد تا موجب تقویت اراده برای احداث آزمایشگاه ایستاتست شود.
مطالعات و تحقیقات بعدی کارشناسی شرکت ایستاوین واقعیت دیگری را هم روشن کرد، این واقعیت که احداث آزمایشگاه تخصصی با نام ایستاتست، ممکن است بازده کافی اقتصادی و صرفه مالی نداشته باشد و دوره بازگشت سرمایه در خوش بینانه ترین شرایط، بسیار طولانی مدت خواهد بود. اما اصرار هیئت مدیره شرکت و نیاز شدید شرکت ایستاوین برای تعیین رده استاندارد جهت محصولات خود از یک سو و البته احساس یک مسئولیت اجتماعی از دیگر سو موجب گردید تا تحقیقات و مطالعات اولیه برای ایجاد یک مجموعه آزمایشگاهی تخصصی و پیشرفته آغاز شود. در نهایت پس از انجام تحقیقات و انجام چند سفر جهت بازدید از آزمایشگاه های مشابه در کشور آلمان و کشورهای دیگر، رایزنی و همکاری با یک شرکت آلمانی شکل گرفت و ادامه یافت تا چارچوب اولیه آزمایشگاه ایستاتست تشکیل شد.
البته مشکلات و موانع پیش بینی نشده و خارج از اراده شرکت ایستاوین کم نبود، رایزنی های اولیه برای عقد قرارداد با شرکت آلمانی زمانی شکل گرفت و به توافق نهایی نزدیک شد که نرخ ارز مرجع یعنی همان دلار ۱۲۲۶ تومانی مبنای مبادلات تجاری رسمی بود. ایمیل های بسیاری در راستای توافق برای قرارداد نهایی رد و بدل شده بود و حتی مقداری از بهای تجهیزات آزمایشگاهی نیز به حساب شرکت آلمانی واریز شده بود که به یکباره تحریم ها بالا گرفت. افزایش تحریم ها بهانه هایی به دست شرکت خارجی داد و آنها عنوان کردند که به علت تحریم ایران، نمی توانند به شرکت های ایرانی کالا و خدمات با تکنولوژی بالا بفروشند. اما ایستاوین تصمیم خود را گرفته بود تا به هر قیمت ممکن این راه پرهزینه اما مهم را ادامه دهد. در نهایت پس از تلاش های فراوان قرار شد تجهیزات با نام شرکت واسطه ای در دبی خریداری شود. هنوز این موضوع در اجرا نهایی نشده بود که افزایش نرخ ارز روند احداث آزمایشگاه ایستاتست را به چالش کشید و عرصه را بر هیئت مدیره ایستاوین تنگ تر کرد. شرکت فروشنده هم به بهانه تحریم ایران، شرایط پرداخت خاص خودش را دیکته می کرد و ایستاوین هم مجبور به قبول این شرایط بود.
سرانجام اجناس خریداری شده به دبی ارسال و از آنجا به یکی از گمرکات داخلی کشور حمل شد. بالاخره تجهیزات از گمرک خارج شد و مراحل نصب و احداث آن توسط تیم فنی مهندسی شرکت ایستاوین در شیراز به انجام رسید.
همزمان با طی شدن روال نصب تجهیزات، مراحل نهایی پیاده سازی و استقرار استاندارد ISO 17025 نیز در مدت زمان قریب به یک سال با موفقیت به انجام رسید.
هفتم بهمن ماه 1392 بود که مرکز ملی تایید صلاحیت ایران و اداره کل استاندارد شیراز، آزمایشگاه ایستاتست را به عنوان اولین آزمایشگاه همکار استاندارد در زمینه آزمون های پروفیل و پنجره UPVC و آلومینیومی تایید کردند و فعالیت خود را شروع کردیم.
آزمایشگاه تخصصی ایستاتست، آزمایشگاهی است که تمایزها و برتری های شرکت های تولید کننده درب و پنجره UPVC و آلومینیومی ایران را آشکار می سازد و رقابت بر سر کیفیت را به نفع کل صنعت، در راستای اهداف ملی و حمایت از تولید کننده و ضمانت حقوق مصرف کننده نهایی رقم می زند. چگونه؟ نخست اینکه تولید و نصب درب و پنجره های استاندارد، ضامن بقا و پیشرفت صنعت درب و پنجره UPVC و آلومینیومی در شیراز و سایر شهر های ایران خواهد بود، استفاده از درب و پنجره های UPVC و آلومینیومی استاندارد از هدر رفتن انرژی و ورود آلاینده ها به درون ساختمان ها جلوگیری و بهبود سلامت روانی و جسمی شهروندان و البته اثرگذاری مثبت بر کیفیت محیط زیست در ایران و در جهان را به رقم می زند و البته حق برخورداری و استفاده از درب و پنجره های با کیفیت را تضمین می کند.
ما آزمون ها را بر اساس استاندارد ملی شماره 8510 در ارتباط با پنجره های UPVC و آلومینیومی انجام می دهیم، استاندارد 8510 در سال 1384 تصویب و ابلاغ شده که عنوان آن استاندارد ملی “پنجره های پلاستیکی ساخته شده از پروفیل پلی وینیل کلراید سخت یا همان پنجره های UPVC و آلومینیومی” است.
این استاندارد آزمون هایی از قبیل جوش، امنیت و ایمنی Wind Load , Air Permeability, Water Tightness, و… را شامل می گردد. با کلیک بر روی صفحه آزمایشات، از آزمون هایی که در ایستاتست انجام می گردد، مطلع شوید.
هر کدام از تولیدکنندگان محترم پنجره های UPVC و آلومینیومی که تمایل به بهبود کیفی و استانداردسازی محصولات خود و دریافت علامت استاندارد را داشته باشند، می توانند با مراجعه به اداره کل استاندارد استان محل فعالیتشان، درخواست اخذ علامت استاندارد جهت محصولات خود را ارائه کنند. آزمایشگاه ایستاتست به عنوان آزمایشگاه تست پنجره UPVC و آلومینیومی تایید صلاحیت شده و همکار موسسه استاندارد، آزمون های پنجره را جهت این واحدهای تولیدی انجام می دهد و نتیجه آزمون را جهت بررسی و تصمیم گیری به آن اداره کل اعلام می دارد.
ارتباط با ما
- ایران، شیراز، بلوار امیرکبیر، حدفاصل باهنر و خیابان کلاهدوز، ساختمان یونیک سنتر، طبقه ۵، واحد ۵۰۲، کد پستی ۷۱۸۵۶۱۴۸۶۵
- ۰۷۱۳۸۴۴۴۰۴۰
- info@istawin.com
- ۰۷۱۳۸۴۴۴۰۴۴
- istawin_group