نمای کرتین وال در شیراز

نمای کرتین وال در شیراز

انتخاب مدرن برای سازه‌های زیبا و سبک

آیا به دنبال نمای مدرن و چشم‌نواز برای ساختمان خود در شیراز هستید؟

نمای کرتین وال، انتخابی ایده‌آل برای ساختمان‌های بلند و مدرن در شهر زیبای شیراز است. این نما که به دیوار پرده نیز معروف است، با طراحی شیشه‌ای خود، جلوه‌ای بی‌نظیر به ساختمان شما می‌بخشد.

شیراز به عنوان یکی از شهرهای بزرگ و تاریخی ایران، همواره به دنبال نوآوری در معماری و ساختمان‌سازی بوده است. نمای کرتین وال، با تلفیق زیبایی و عملکرد، گزینه‌ای مناسب برای ساختمان‌های مدرن در این شهر است.

کرتین وال چیست؟

منظور از کرتین وال یک نوع نمای ساختمان است که با شیشه طراحی می شود. زیبایی ظاهری نمای کرتن وال مخصوصا در ساختمانهای بلند، جلوه باشکوهی به ساختمان می دهد.

این نما علاوه بر زیبایی به دلیل داشتن مزایای زیاد در مقایسه با سایر نماهای ساختمان مورد استقبال بیشتر طراحان و سازندگان شبرازی قرار گرفته است. به نمای کرتین‌وال، نمای شیشه ای و دیوار پرده نیز گفته می شود.

نمای کرتین‌وال دارای انواع مختلفی است و با توجه به ارتفاع ساختمانی که نمای شیشه ای روی آن اجرا می شود و بودجه کارفرما نوع نما انتخاب می شود. چون در بعضی از نماها به قطعات خاصی نیاز است به همین دلیل هزینه اجرای بعضی از نماها متفاوت است.

این ساختار خود ایستا بار اضافه ای را به ساختمان تحمیل نمی کند و در صورت طراحی و نصب صحیح، سنگینی وزن شیشه ها و نیروهای خمشی همگی متوجه پوسته خارجی نمای ساختمان می باشد. از این نمای شیشه ای بیشتر در ساختمانهای اداری و تجاری استفاده می شود.

جزئیات نمای کرتین وال

نمای کرتین وال (Curtain Wall) یک سیستم پوششی برای نمای خارجی ساختمان‌ها است که به اسکلت سازه متصل شده و وزن خود را به سازه اصلی منتقل می‌کند. این نوع نما به دلیل ویژگی‌های فنی و ظاهری خاص خود در ساختمان‌های مدرن در شیراز به‌طور گسترده استفاده می‌شود. در ادامه به جزئیات اجرا نمای کرتین وال در شیراز می‌پردازیم:

  • یکی از ویژگیهای نمای کرتین وال امکان استفاده از شیشه های دوجداره یا سه جداره لمینت و سکوریت است.
  • ویژگی دیگر این نما این است که ابعاد لامل ها کاملا مطابق با نما هر پروژه می باشد. بنابراین طراحی و محاسبات منحصر بفرد برای هرپروژه انجام می شود. به عبارت دیگر می توان ابعاد شبکه بندی را بزرگ یا کوچک در نظر گرفت. معمولا این شبکه بندی ها در سایزهای استاندارد و همانطور که اشاره شد از طریق محاسبات مهندسی انجام می شود. حساسیت شبکه بندی به این دلیل است که مقاومت کرتین وال در برابر نیروی مختلف و یا طوفان و زلزله نیز بایستی اندازه گیری شود. سایز شیشه ها نیز با توجه به سایز این شبکه بندی ها صورت می گیرد.
  • چون از قاب های آلومینیومی در طراحی و اجرای نمای کرتین وال استفاده می شود کار، کیفیت قابل توجه ای دارد و به مرور زمان کیفیت نما از بین نمیرود و مشکلاتی مانند زنگ زدگی و خوردگی قاب ها بر اثر رطوبت به وجود نمی آید.
  • یکی از ویژگیهای اصلی کرتین وال امنیت و ساختار فوق العاده آن است. بعضی از نماها زمانی که اجرا می شوند سبب سنگین شدن ساختمان می شوند و به اصطلاح بار مرده روی ساختمان به وجود می آورند، اما یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این نما این است که بار مرده روی ساختمان به وجود نمی آورد و تمام وزن شیشه ها روی سازه نما است.
  • همچنین کرتن وال به دلیل زیر سازی مستحکمی که دارد در برابر تکان هایی مانند زلزله مقاومت بسیاری دارد.
  • علاوه بر ویژگیهای که به آنها اشاره شد یکی از ویژگیهای مهم این نما اکوستیک بودن آن است. منظور از اکوستیک بودن نمای کرتین وال این است که این نما قادر به کنترل کردن صدای محیط است. به عبارت دیگر یک عایق کامل در مورد صدا است. علاوه بر این نمای کرتین وال در عایق حرارتی نیز عملکرد چشمگیری دارد. در ادامه به تشریح بیشتر عایق بندی این نما خواهیم پرداخت.

تاریخچه نمای کرتین وال

قدمت سیستم کرتین وال به دهه 1930 برمی‌گردد که با استفاده سازه هایی با مقاطع فولادی اجرا میشد و پس از جنگ جهانی دوم به طور گسترده در پوشش خارجی نمای ساختمان مورد توجه قرار گرفت. توسعه این نما زمانی رخ داد که آلومینیوم برای استفاده های غیرنظامی در دسترس قرار گرفته بود. در عصر حاضر، کرتین وال اهمیت دوچندانی در ارائه یک نمای شیشه‌ای شفاف، زیبا و مدرن پیدا کرده است.

در جهان سال‌هاست که از کرتین وال در طراحی نمای بیرونی ساختمان استفاده می‌شود. به ویژه در ایران نیز از این نما به وفور در ساختمان‌های بلند مرتبه تجاری و اداری استفاده می‌شود. اما با توجه به اینکه کرتین وال دائماً در معرض شرایط اب و هوایی متغیر قرار دارد، باید به درستی و مطابق با اصول و قواعد مهندسی نما طراحی، نصب و نگهداری گردد.

نمونه ای از پروژه کرتین وال در شیراز

شرکت ایستاوین یک شرکت تولید نمای شیشه ای در شیراز است که در پروژه هاس اداری – تجاری،‌ مسکونی و ویلاهای لوکس در شهر شیراز از نمای کرتین وال استفاده نموده است. که در ویدیو زیر نمونه ایی از آن را مشاهده میکنید.

نمای کرتین وال چیست؟

کرتین وال (Curtain Wall) اصطلاحی است که به یک نمای شیشه‌ای پرکاربرد برای پوشش بیرونی ساختمان‌های بلند مرتبه اشاره دارد. این نما نوعی سیستم غیر سازه‌ای و خودایستاست که وزن هیچ بخشی از ساختمان را به جز وزن خود تحمل نمی‌کند. خودایستا بودن این سیستم بدین معناست که وزن مرده کرتین وال به سازه اصلی ساختمان وارد نمی‌شود و خود به تنهایی وزنش را تحمل می‌کند.

نمای کرتن وال براساس تحمل وزن خود و انتقال بارهای افقی (زلزله و باد) به سازه طراحی می‌شود. درحقیقت، عملکرد اصلی کرتین وال، مقاومت در برابر نفوذ عوامل آب و هوایی و ایجاد یک مانع حرارتی بین داخل و خارج ساختمان است. سیستم کرتین وال همچنین حرکات نسبی بین طبقات که ناشی از نیروهای باد یا بارهای لرزه‌ای هستند را نیز تحمل می‌کند.

دلایل محبوبیت نمای کرتین وال در شیراز:

  • زیبایی و ظرافت: نمای کرتین وال با ایجاد ظاهری مدرن و شیشه‌ای، زیبایی ساختمان را دو چندان می‌کند.
  • دوام و طول عمر بالا: با استفاده از مصالح باکیفیت و اجرای صحیح، این نما می‌تواند عمر طولانی داشته باشد.
  • عایق حرارتی و صوتی: نمای کرتین وال به کاهش مصرف انرژی و ایجاد محیطی آرام کمک می‌کند.
  • انعطاف‌پذیری در طراحی: امکان ایجاد طرح‌های متنوع و پیچیده با نمای کرتین وال، آزادی عمل بیشتری به طراحان می‌دهد.

در مجموع، مشتریان ما در ایستاوین،‌ نمای کرتین وال را به عنوان نمادی از معماری مدرن و پیشرفته در شهر شیراز، شناخته اند و از آن جهت توسعه شهری و ساخت ساختمان‌های بلند استفاده می کنند. این نما نه تنها زیبایی و ظرافت را به ساختمان‌ها می‌بخشد، بلکه از نظر فنی نیز مزایای بسیاری دارد.

اجزای سازنده کرتین وال

اجزا نمای کرتین وال

اجزای اصلی کرتین وال عبارتند از:

  • لامل‌های عمودی یا مولیون (Mullion)
  •  لامل‌های افقی یا ترنسوم (Transom)
  • شیشه (Glass)
  • تکیه گاه‌ (Anchor)

نمای شیشه ای کرتین وال از دو بخش اصلی تشکیل شده‌اند پروفیل‌های آلومینیومی و شیشه.

به پروفیل‌های آلومینیومی «لامل» گفته می‌شود. مولیون جزء عمودی کرتین وال است، در حالی که ترنسوم اجزای افقی را تشکیل می‌دهد.

عملکرد این دو عمدتاً مربوط به حمل وزن مرده سیستم کرتین وال است. بعد از نصب لامل‌های عمودی و افقی، نوبت به شیشه می‌رسد که باید در بین فضای خالی لامل‌ها قرار گیرد. از تکیه گاه‌های تعبیه شده برای تقویت ایستایی این ساختار استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از نمای کرتین وال در شیراز:

کرتین وال دارای ویژگیهای زیادی است که سبب محبوبیت آن در میان افراد شده است.

  • یکی از ویژگیهای نمای کرتین وال امکان استفاده از شیشه های دوجداره یا سه جداره لمینت و سکوریت است.
  • ویژگی دیگر این نما این است که ابعاد لامل ها کاملا مطابق با نما هر پروژه می باشد. بنابراین طراحی و محاسبات منحصر بفرد برای هر پروژه انجام می شود.
    به عبارت دیگر می توان ابعاد شبکه بندی را بزرگ یا کوچک در نظر گرفت. معمولا این شبکه بندی ها در سایزهای استاندارد و همانطور که اشاره شد از طریق محاسبات مهندسی انجام می شود. حساسیت شبکه بندی به این دلیل است که مقاومت کرتین وال در برابر نیروی مختلف و یا طوفان و زلزله نیز بایستی اندازه گیری شود. سایز شیشه ها نیز با توجه به سایز این شبکه بندی ها صورت می گیرد.
  • چون از قاب های آلومینیومی در طراحی و اجرای نمای کرتین وال استفاده می شود کار، کیفیت قابل توجه ای دارد و به مرور زمان کیفیت نما از بین نمیرود و مشکلاتی مانند زنگ زدگی و خوردگی قاب ها بر اثر رطوبت به وجود نمی آید.
  • یکی از ویژگیهای اصلی استفاده از کرتین وال در شهر شیراز، امنیت و ساختار فوق العاده آن است. بعضی از نماها زمانی که اجرا می شوند سبب سنگین شدن ساختمان می شوند و به اصطلاح بار مرده روی ساختمان به وجود می آورند، اما یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این نما این است که بار مرده روی ساختمان به وجود نمی آورد و تمام وزن شیشه ها روی سازه نما است.
  • همچنین کرتین وال به دلیل زیر سازی مستحکمی که دارد در برابر تکان هایی مانند زلزله مقاومت بسیاری دارد.
  • علاوه بر ویژگیهای که به آنها اشاره شد یکی از ویژگیهای مهم این نما اکوستیک بودن آن است. منظور از اکوستیک بودن نمای کرتین وال این است که این نما قادر به کنترل کردن صدای محیط است. به عبارت دیگر یک عایق کامل در مورد صدا است. علاوه بر این نمای کرتین وال در عایق حرارتی نیز عملکرد چشمگیری دارد. .

عایق بندی نمای کرتین وال در شیراز: راهکاری برای مصرف بهینه انرژی

اگر به دنبال راهی برای کاهش مصرف انرژی، افزایش راحتی و بهبود ظاهر ساختمان خود در شیراز هستید، عایق‌بندی نمای کرتین وال یکی از بهترین راهکارها برای رسیدن به این اهداف است.

سازه های انواع کرتن وال به گونه ای طراحی می شوند که از نظر عایق بندی مشکلی نداشته باشند. در طراحی سازه ها شیارهایی در نظر گرفته می شوند که با استفاده از این شیارها امکان استفاده از لاستیک ای پی دی ام وجود دارد. با استفاده از این لاستیک می توان از هر نظر به عایق بودن نما اطمینان داشت. در نمای فیس کپ که نمای بدون قاب است درزگیری از طریق لاستیک ای پی دی ام به طور کامل صورت می گیرد.  علاوه بر این امروزه از سیستم ترمال بریک نیز جهت ایجاد یک عایق بندی کامل در کرتین وال استفاده می شود.

در واقع سیستم ترمال بریک مدرن ترین سیستمی است که از آن جهت عایق بندی نماهای شیشه ای استفاده می شود. در نمای کرتین وال جهت بالا بردن کیفیت عایق بودن نما، از لاستیک پلی آمید نیز استفاده می شود.

با استفاده از این روش ها (لاستیک ای پی دی ام، لاستیک پلی آمید و سیستم ترمال بریک) با اطمینان می توان گفت که نمای کرتین وال از نظر عایق بندی 100 درصد است و امکان ورود و خروج هوا در این نما وجود ندارد.

طرز قرار گرفتن لاستیک های درزگیری در این نما به این صورت است که در نمای فیس کپ به دلیل وجود درپوش، لاستیک پلی آمید روی لامل قرار می گیرد و در نمای فریم لس این لاستیک در لامل قرار داده می شود.

چون کار عایق بندی یک کار حساس است و در صورت وجود کوچکترین اشتباه سبب کاهش کیفیت کار می شود بهتر است که، کار اجرای انواع نمای کرتین وال توسط افراد متخصص در این حوزه انجام شود. یکی از طراحان حرفه ای این نما شرکت ایستاوین است.

راهنمای خرید بازشوی کرتین وال

شما میتوانید با مراجعه حضوری به دفتر و یا کارخانه شرکت تولیدی ایستاوین در شیراز واقع در بلوار امیرکبیر، حدفاصل باهنر و خیابان کلاهدوز، ساختمان یونیک سنتر، طبقه ۵، واحد ۵۰۲،‌ میتوانید از کیفیت یراق آلات استفاده شده در تولید کرتن وال این شرکت اطمینان حاصل کنید. 

تیم مشاوران و کارشناسان فروش ما در ایستاوین شما را در خصوص انتخاب ابعاد و اندازه حالت بازشو روی نما کمک میکنند، چرا که این موارد بایستی به درستی تعیین نمایید. 

انواع نمای کرتین وال

نمای کرتین وال در یک تقسیم بندی کلی به دو نوع فریم لس (البته فریم لس دارای دو نوع یو چنل و سمی فریم لس است) و فیس کپ تقسیم می شود. تفاوت این دو نوع نما در درپوش های خاصی است که در نمای فیس کپ استفاده می شود.

کرتین وال سیستم استیک

ویژگی اصلی سیستم کرتین وال استیک (Stick) این است که در محل پروژه مونتاژ صورت می گیرد. در سیستم استیک، لامل ها قبل از اجرای نمای کرتین وال در داخل کارخانه ایستاوین تولید و لقمه بندی می شود و سپس به کارگاه ساختمانی شما ارسال شده و کلیه مراحل مونتاژ نما در محل پروژه توسط گزوه تخصصی ما انجام می گیرد.به دلیل اندازه گیری همزمان در سایت و ساخت قطعات، دیگر نیازی به کنترل عملیات ساخت در کارخانه نمی باشد. 

سیستم استیک به دو دسته اصلی فیس کَپ (Face Cap) و فول فریم لِس (Full Frameless) تقسیم می شود:

سیستم استیک فیس کپ (Face Cap)

سیستم استیک فیس کپ سیستمی است که در آن از قطعات عمودی یا مولین (Mullion) و قطعات افقی یا ترنزوم (Transom) استفاده می شود. اجزاء این سیستم را لامل می نامیم.

در این سیستم قطعات عمودی ابتدا نصب می گردند، سپس قطعات افقی و در نهایت شیشه و یا لنگه های پنجره بازشو روی سیستم نصب می گردند.

در سیستم استیک قطعات نگهدارنده جام های شیشه از بیرون مشخص اند. این قطعات نگه دارنده را به عنوان کپ (Cap) می شناسیم.

در این نوع نمای کرتین وال لامل ها (منظور از لامل سازه و یا پایه ی نما است) به صورت افقی و عمودی نصب می شوند و شیشه ها در میان لامل ها قرار می گیرند. بعد از این مرحله درپوش هایی که در این نما استفاده می شوند سبب فیکس شدن شیشه ها می شوند.

نمای کرتین وال فیس کپ در شیراز
نمای کرتین وال فریم لس در شیراز

سیستم استیک فول فریم لس

فول فریم لس ها به دو بخش یو چنل (U-Channel) و فریم لس (Framless) تقسیم می شوند. در سیستم فول فریم لس، نمای خارجی تنها بصورت شیشه دیده می شود.

مزیت این سیستم این است که در صورت طراحی نما توسط آرشیتکت با سطحی تمام شیشه ای، این امکان توسط سیستم فول فریم لس فراهم می شود و در نمای خارجی هیچ گونه تقسیم بندی دیده نمی شود. علت نامگذاری این سیستم، قطعه ی U شکل اسپیسر (Spacer) آن است.

این سیستم سازه ی لامل مانند سیستم فیس کپ می باشد اما ساختار شیشه آن کاملا متفاوت است. همچنین به لحاظ هزینه و نوع چسب های بکار رفته تفاوت های اساسی وجود دارد.

علت این است که در این سیستم شیشه از بیرون نگه داشته نمی شود و 50 درصد بار شیشه که مربوط به بخش داخلی است به صورت مکانیکی توسط یک بست نگه داشته می شود و شیشه ی بیرونی توسط چسبی که به این اسپیسر می چسبد، نگهداری می شود.

در این نوع نمای شیشه ای همانطور که اشاره شد از درپوش استفاده نمی شود. بلکه از کلاف آلومینیوم در دور شیشه استفاده می شود و بعد از استفاده از کلاف آلومینیومی از چسب جهت تثبیت کردن شیشه استفاده می شود. ظاهر این نما به صورت نسبتا یکدست دیده می شود.

اینجا نیاز به یک چسب مخصوص وجود دارد زیرا استفاده از چسب های معمولی خطرات غیر قابل جبرانی به همراه دارد. برای مثال بعضی افراد کم تجربه و کم دانش با استفاده از چسب پلی سولفاید و بوتیل که به شیشه های معمولی دوجداره زده می شوند باعث ایجاد فاجعه می شوند. این چسب ها زیر نور آفتاب تجزیه شده و از قسمت جلویی جدا می شوند. برای جلوگیری از این مشکل می بایست از چسب های گس گت، لاستیک ها و چسب درز بندی پلی اورتان (Weather sealing) و پرکننده استفاده کنیم که با استفاده از تکنیک های خاص توسط تیم ایستاوین با دقت طراحی و اجرا می گردند. در این سیستم نیز ما یک نمای یکپارچه شیشه ای مشاهده می کنیم.

از مزایای سیستم فیس کپ نسبت به سیستم فریم‌لس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اجرای سریع‌تر نما
  • هزینه کمتر
  • امکان استفاده از درپوش‌های تزئینی بین شیشه در جهت افقی و عمودی

پیشنهاد میشود، برای درک بهتر تفاوت انواع نمای کرتین‌وال سیستم استیک، به مقاله تفاوت نمای کرتین وال فیس کپ و فریم لس مراجعه کنید.

مقالات ایستاوین

کرتین وال سیستم یونیتایز

در کارخانه تولید در و پنجره ایستاوین،‌ کرتین وال یونیتایز به صورت یونیت‌ های جداگانه تولید می شوند. در حال حاضر استفاده از آنها بسیار نادر است اما با توجه به زلزله خیز بودن بسیاری از شهر شیراز و ویژگی این نوع کرتین وال، سیستم یونیتایز روز به روز مورد توجه بیشتری قرار گرفته اند.

نمای کرتین وال سمی فریم لس در شیراز

نمای شیشه ای سمی فریم لس

در این نوع نمای کرتین وال با توجه به سبک معماری می توان در جهت عمودی یا افقی لامل از درپوش و در جهت مخالف درپوش از چسب یا لاستیک جهت تثبیت کردن شیشه ها استفاده کرد.

نمای سمی فریم لس یک ترکیب هنرمندانه از نمای شیشه ای فیس کپ و فریم لس است. این ترکیب زیبا جلوه شیک و مدرنی را به نمای ساختمان می دهد.

نمای کرتین وال یو چنل در شیراز

نمای شیشه ای یو چنل

این نوع نمای شیشه ای شبیه نمای شیشه ای فریم لس است. تفاوت این دو نوع نما در این است که در نمای یو چنل از کلاف آلومینیومی در دور شیشه استفاده نمی شود.

بلکه از یک سری قطعه کوچک و اسپیسر استفاده می شود. قطعات کوچک آلومینیومی در فاصله های مشخصی به لامل وصل می شوند و شیشه از این طریق تثبیت می شود.

از این نوع نمای شیشه ای برای ساختمان هایی که بیشتر از بیست متر ارتفاع داشته باشند استفاده نمی شود. از نظر هزینه قیمت نمای شیشه ای کرتین وال  یو چنل در مقایسه با سایر نماهای شیشه ای کمتر است.

سیستم اسکای لایت (Skylight)

 اسکای لایت یا سقف شیشه ای یکی از انواع کرتین وال هاست که به طور اختصاصی در سقف کار میشود و علاوه بر زیبایی و ظرافت، ورود نور طبیعی را تا 3 برابر افزایش می دهد و در صورت طراحی دقیق و نصب صحیح، این سیستم کاملا آب بند و هوابند می باشد.

درباره پخش ویدیو اسکای لایت

مزایای استفاده از نمای کرتین وال در شیراز

یکی از مزایای بزرگ استفاده از نمای کرتین وال در شیراز، وجود کارخانه ساخت در و پنجره‌سازی ایستاوین است. این شرکت از مراحل اولیه مشاوره و طراحی تا تولید و نصب، به طور کامل در پروژه‌ها همراه شماست. این همکاری مستمر باعث می‌شود که فرآیند اجرای نما به صورت یکپارچه و با کیفیت بالا انجام شود. 

شرکت ایستاوین به دلیل توانمندی در تولید و نصب کرتین وال، این امکان را فراهم می‌آورد که طرح‌ها و نیازهای خاص هر پروژه به دقت اجرا گردد، که این موضوع به مشتریان امکان می‌دهد تا نمایی منحصر به فرد و مطابق با سلیقه خود داشته باشند.

در ادامه به بررسی ویژگی های این محصول میپردازیم: 

  • یکی از مزایای نمای کرتین وال زیبایی فوق العاده آن در مقایسه با سایر نماها است. در واقع یک دست بودن شیشه ها در این نما سبب خلق این زیبایی می شود.
  • با توجه به اینکه این نما یک نوع نمای شیشه ای است اما وزن آن بسیار سبک است و طراحی آن به گونه ای است که سبب ایجاد بار روی ساختمان نمی شود.
  • از دیگر ویژگیهای این نما ایمنی زیاد آن است. چون در این نما همانطور که اشاره شد از شیشه های لمینت استفاده می شود به همین دلیل احتمال شکسته شدن شیشه بسیار کم است.
  • یکی از مزیت های دیگر این نما این است که امکان استفاده از نور طبیعی به صورت کنترل شده در فضای داخلی ساختمان وجود دارد. استفاده از نور طبیعی نیاز به روشن کردن لامپ را در طول روز کم می کند. که این کار نیز به به طبع در کاهش مصرف برق تاثیر زیادی دارد.
  • نمای کرتین وال از نظر عملکرد حرارتی نیز بسیار فوق العاده است. منظور از عملکرد حرارتی این است که اگر نما به صورت اصولی طراحی شود دمای داخلی ساختمان به طور مداوم دارای دمای دلخواه و طبیعی است.
  • علاوه بر مواردی که ذکر شد این نما از نظر هزینه نگهداری هزینه ی بسیار پایینی دارد. همچنین از نظر تنوع رنگ شیشه نیز در این نما می توان از هر رنگی با توجه به طراحی نما و نوع آن استفاده کرد.

معایب کرتین وال چیست؟

کرتین وال به خاطر ساختار شیشه‌ای و آلومینیومی، در صورت طراحی و اجرای صحیح، به صورت خودایستا عمل می‌کند. خودایستا بودن این نما بدین معناست که وزن خود را کاملا تحمل می‌ نماید و بار اضافی ناشی از این سازه به ساختمان تحمیل نمی شود. 

هرچند با استفاده از تخصص شرکت ایستاوین در طراحی، تولید و نصب کرتین وال میتوان اطمینان داشت مقاومت در برابر نفوذ آب و هوا، نوسانات ناشی از فشار باد، نیروی زلزله، تکانه های ساختمان و تبادل حرارت و برودت در بالاترین میزان خود است.

در زیر به سه مورد از معایب کرتین وال اشاره شده است:

هزینه و قیمت نسبتا بالا در اجرا کرتین وال

به دلیل استفاده از برندهای معتبر پروفیل های آلومینیومی و همچنین استفاده از شیشه های لمینت هزینه کرتین وال به نسبت دیگر نماهای متداول بالاتر است. درست است که استفاده از برندهای معتبر پروفیل، شیشه، لاستیک و چسب دراین نوع نما هزینه اولیه را بالا می برد اما به واسطه استفاده حداکثری از نور طبیعی روز تا حدود زیادی از مصرف انرژی کاسته و در مدت زمانی کوتاه بازگشت سرمایه ایجاد می نماید. استفاده از نور طبیعی نیاز به روشنایی برق و همچنین گرمایش را تا حد زیادی کاهش می دهد و به تبع از هزینه برق مصرفی می کاهد.

مراحل نصب کرتین وال

متاسفانه برخی مجریان نماهای شیشه ای با استفاده از پروفیل های غیر استاندارد، شیشه های نامناسب و یا چسب و یا لاستیک های نامرغوب، تنها به فکر کاهش هزینه ها بوده و از مشکلات متعددی که پس از بهره برداری برای ساکنین ایجاد می نمایند کاملا غافل بوده و بدین ترتیب هزینه های مضاعفی را جهت تعمیر و یا حتی تعویض سیستم های بکار رفته به ساکنین وارد می نمایند. به همین دلیل است که اطمینان از تخصص و تعهد سازنده و مجریان کرتین‌وال اصلی‌ترین نکته در انتخاب نمای شیشه ای است.

شستوشو و لکه گیری شیشه ها

ر زمان بارندگی و آلوده بودن هوا ممکن است روی شیشه‌ها لکه و آثار به جای مانده از آب و گرد و غبار و یا دوده مشاهده شود. از آن جاییکه گستردگی بصری از مزایای استفاده از این نوع نماست، کدر و یا کثیف شدن شیشه ها سبب می شود تا نیازبه تمیز نمودن دوره ای در این نوع نما بیشتر احساس شود. جالب است بدانید که هزینه ناشی از شستشوی نمای کرتین وال در مقایسه با هزینه نگهداری دیگر نماها پایین تر بوده و از طرفی استفاده از شیشه شوی های رباتیک این مشکل را تا حد زیادی برطرف می نماید.

در این نمای شیشه ای از دو لایه شیشه استفاده می شود. یک لایه در داخل و یک لایه در خارج از نما استفاده می شود. در قسمت داخلی نما از شیشه سکوریت و در قسمت خارجی نما از شیشه لمینت استفاده می شود. به این دلیل که شیشه در برابر هرگونه ضربه احتمالی مقاومت داشته باشد. این شیشه ها به صورت دوجداره به کار می روند تا از هرگونه هدر رفت انرژی گرمایی و سرمایی ساختمان جلوگیری شود.

اندازه شیشه ها در این نما معمولا 220 در 320 است که به این اندازه استاندارد جام گفته می شود. اما گاهی اوقات بنا به نظر کاربر شیشه ها در اندازه بزرگتری طراحی می شوند که به این اندازه بزرگتر از حد معمول اورجام گفته می شود. از نظر هزینه قیمت نمای شیشه ای کرتین وال با شیشه های اورجام بیشتر است.

چون یکی از زیبایی های نمای کرتین وال این است که نما به صورت یکدست دیده شود. به همین دلیل طراحان بیشتر از بازشوهای مخفی در این نما استفاده می کنند به همین دلیل بازشوهای مختلف با توجه به شرایط نما در نظر گرفته می شود.

عوامل زیادی هستند که در قیمت نمای شیشه ای کرتین وال موثر هستند.

  • از جمله عوامل موثر در قیمت نمای شیشه ای کرتین وال نوع نما است. چون در بعضی از نماهای شیشه ای یراق آلات خاصی استفاده می شود به همین دلیل قیمت نهایی کار افزایش می یابد. به عنوان مثال در نمای فیس کپ همانطور که اشاره شد از درپوش های خاصی استفاده می شود. چون کار گذاشتن این درپوش ها هم زمان بیشتر و هم مصالح بیشتر (منظور از مصالح بیشتر همان درپوش است) نیاز دارد در نتیجه قیمت اجرا هم بیشتر می شود.
  • یکی از عوامل موثر در قیمت نمای شیشه ای کرتین وال میزان متراژ نما است. با توجه به اینکه هرچه متراژ بیشتر باشد از مصالح بیشتری استفاده می شود قیمت نهایی کار نیز افزایش می یابد.
  • جنس شیشه های به کار رفته نیز از دیگر عوامل موثر در قیمت نمای شیشه ای کرتین وال است. چون باید در این نما از شیشه های نشکن و دوجداره استفاده شود. به همین دلیل هرچه جنس شیشه ها مرغوب تر باشد قیمت نهایی نما نیز افزایش می یابد.
  • علاوه بر موارد ذکر شده یراق آلات به کار رفته نیز از جمله موارد دیگری هستند که در قیمت این نمای شیشه ای موثر هستند. یکی از یراق آلات استفاده شده در این نما قاب دور شیشه است. اگر از جنس آلومینیوم مرغوب جهت قاب شیشه استفاده شود طبیعتا قیمت اجرای نما افزایش می یابد. اما اگر از جنس نامرغوب غیر از آلومینیوم استفاده شود قیمت اجرای کار کاهش می یاید. البته با استفاده از یراق آلات نامرغوب علاوه بر کاهش قیمت کیفیت کار نیز کاهش می یابد.
  • از موارد دیگر که در افزایش قیمت نمای شیشه ای کرتین وال موثر است استفاده از بازشوهای مخفی است. اما اگر از بازشوهای معمولی استفاده شود قیمت نهایی نما کاهش می یابد.
  • نوع چسب استفاده شده نیز در قیمت نهایی نما بسیار موثر است. اگر از چسب های مقاوم در برابر هر نوع شرایط آب و هوایی استفاده شود در نتیجه قیمت نهایی نمای شیشه ای کرتین وال و البته کیفیت آن نیز افزایش می یابد.

البته با توجه به مزایای این نما بهتر است که در زمان اجرای آن از تجهیزات با کیفیت استفاده کرد و قیمت نمای شیشه ای کرتین وال در انتخاب تجهیزات با کیفیت در نظر گرفته نشود. به طور کلی هرچه کیفیت تجهیزات و مصالح استفاده شده بیشتر باشد کیفیت نهایی کار و قیمت نهایی نیز بیشتر است.

  • مراحل اولیه نصب کرتین وال شامل ایجاد خطوط کنترل و سپس اتصال براکت­های نگهدارنده به سازه اصلی ساختمان می­باشد.
  • ابتدا باید گریدهای آماده شده را بر روی ساختار ساختمان خود نصب نمایید. سپس شیشه های با ابعاد مشخص را با دقت در شکاف آنها جاگذاری کنید.
  • پس از آن می‌توان مولیون‌ها و ترانسوم‌ها را اضافه کرد. مولیون،‌ المان عمودی برای جداسازی قسمت­های عمودی پنجره­های نما است. ترانسوم‌، المان افقی است که جهت تحمل بار و انتقال سنگینی به مولیون استفاده می­شود.
  • در ادامه جهت جلوگیری از ورود رطوبت و گرد و خاک بایستی واشرهای آب‌بندی را اضافه نمود.
  • کارهای نهایی شامل مات کردن، نصب درپوش­های پوشش خارجی و قطعات فلزی بایستی در محیط تکمیل شود.
  • جهت نصب کرتین وال لازم است از نیروهای متخصص و ماهر در نصب نمای شیشه ای، استفاده نمایید.

ابعاد شیشه‌های کرتین وال را می‌توان در پروفیل‌های قاب ۶۰ میلی متری، قاب ۵۰ میلی متری، قاب‌های فریم لس ۶۰، ۵۰ و ۶۰-۵۰ میلی متری و… تهیه کرد. کرتین وال های قاب ۶۰ میلی متری را می‌توان در انواع تک جداره و چند جداره برای انواع مختلفی از سطوح به مرحله اجرا در آورد. البته کرتین وال های قاب ۵۰ میلی متری هم به همین صورت هستند و عملکردی مشابه دارند. کرتین وال‌های قاب فریم لس ۵۰ و ۶۰ میلی متری در سطوح مختلف اجرا می‌شوند و در کارخانه شیشه‌های دوجداره را با استفاده از چسب روی قاب می‌چسبانند و روی نما نصب می‌کنند.

نکات مهم اجرای کرتین وال در نمای ساختمان کدامند؟

همانطور که اشاره شد نمای کرتین وال دارای مزیت های زیادی است. اما این مزیت ها زمانی وجود دارند که در اجرای نما نکاتی توسط طراح و مجری در نظر گرفته شود. این نکات شامل مواردی است که در ادامه به آنها اشاره می شود.

  • یکی از نکات مهم در اجرای نمای کرتین وال نوع شیشه های به کار رفته در این نما است. شیشه های به کار رفته باید حتما از نوع دوجداره باشند. اهمیت دوجداره بودن شیشه ها به این دلیل است که شیشه های دوجداره یک عایق کامل در برابر آلودگی صوتی، انرژی حرارتی و برودتی ساختمان هستند.
  • همچنین شیشه های جداره بیرونی حتما باید نشکن باشند تا در برابر هر گونه ضربه احتمالی و یا ریزش های جوی (تگرگ) مقاومت لازم را داشته باشند.
  • یکی دیگر از نکات مهم در نمای کرتین وال استفاده از پروفیل های آلومینیومی است. چون متریال آلومینیوم مقاومت زیادی در برابر زنگ زدگی  و رطوبت دارد و همچنین دارای وزن سبکی است و سبب سنگین شدن نما نمی شود. همچنین متریال آلومینیوم در برابر تابش آفتاب دچار تغییر رنگ نمی شود و عایق مناسبی هم است به همین دلایل بهتر است حتما از این نوع قاب استفاده شود.
  •  نکته دیگر در این مورد نحوه درزبندی فاصله بین شیشه و قاب است. اگر درزبندی به صورت اصولی انجام نشود ویژگی عایق بودن شیشه ها و قاب از بین میرود و در نهایت سبب کاهش کیفیت نما می شود. به همین دلیل معمولا از یک لاستیک به نام EPDM جهت درزبندی استفاده می شود. چون این لاستیک به طور کامل کار درزبندی را انجام می دهد.
  •  نوع چسب استفاده شده بحث دیگری است که اهمیت زیادی در نمای کرتین وال دارد. معمولا از چسب های سیلیکونی در این نما استفاده می شود. دلیل استفاده از چسب سیلیکونی خاصیت چسبندگی و ارتجاعی آن است. علاوه بر این چسب سیلیکونی مقاومت مطلوبی در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید دارد و به مرور زمان دچار پوسیدگی نمی شود.
  •  از جمله نکات بسیار مهم در این زمینه که تاثیر زیادی در سایر موارد نیز دارد، انجام کار توسط افراد حرفه ای و با تجربه در این زمینه است. چون در صورت وجود تجهیزات با کیفیت اگر مجری کار تجربه کافی در این زمینه نداشته باشد احتمال اینکه در کیفیت نهای کار موثر باشد زیاد است. به همین دلیل بهتر است حتما اجرای نما توسط شرکت های معتبر و با تجربه در این زمینه انجام بگیرد.

شما از طریق دریافت مشاوره تخصصی با تیم فروش و پشتیبانی ایستاوین می‌توانید از خدمات منحصر به فرد این شرکت استفاده نمایید. هدف ایستاوین ارائه بهترین خدمات از طریق تولید محصولات مرغوب و اجرای اصولی و مهندسی شده نمای کرتین وال است.