معرفی توری پنجره و انواع آن

توری پنجره و کاربرد آن 

توری پنجره یکی از ابزارهایی است که افراد زیادی از آن، مخصوصا در فصل گرم سال استفاده می کنند. البته استفاده از توری فقط به فصل گرم ختم نمی شود، بلکه در بعضی از ساختمانها با توجه به شرایط محیطی که دارند توری همیشه روی پنجره وجود دارد. معمولا بیشتر افراد به دلیل ممانعت از ورود حشرات موذی و استفاده از هوای تازه از توری استفاده می کنند.

 توری پنجره انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع پنجره انتخاب می شود. در تقسیم بندی کلی توری ها به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می شوند. قاب توری ها می تواند جنس های متفاوتی داشته باشد از جمله upvc، چوبی، فلزی و یا آلومینیوم. توری های متحرک شامل توری پلیسه ای، آکاردئونی و کشویی می باشد. معمولا برای پنجره های محیط مسکونی از توری های جنس نایلون، مفتول، فایبرگلاس و الیاف پلی استر استفاده می شود، اما برای پنجره های کارگاه ها و کارخانه ها از توری های آبکاری شده و ضد زنگ در ابعاد بزرگ استفاده می شود.

ساخت توری در ابعاد بزرگ

اجزای تشکیل دهنده توری پنجره

توری هایی که در پنجره ها به کار می روند دارای اجزای مختلفی هستند هر کدام از این اجزاء نقش مهمی در کیفیت توری دارند.

– یکی از این اجزاء قاب توری است. همانطور که اشاره شد توری پنجره در قاب های مختلف چوبی، فلزی، آلومینیومی و upvc ساخته می شوند. جنس قاب استفاده شده در کیفیت توری ساخته شده بسیار موثر است. معمولا قابی که برای ساخت توری انتخاب می شود بهتر است در مقابل ضربه احتمالی و رطوبت مقاومت داشته باشد. همچنین با باز و بسته شدن مکرر کیفیت خود را از دست ندهد.

– یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده توری پنجره خود توری است. معمولا جنس بیشتر توری ها از فایبرگلاس است. دلیل انتخاب توری جنس فایبرگلاس طول عمر و ماندگاری زیاد آن است. علاوه بر فایبرگلاس جنس های دیگری مانند نایلون، پلی استر و پنبه نیز وجود دارند اما کیفیت فایبرگلاس بیشتر از این موارد است.

– یراق آلات یکی دیگر از اجزای مهم در ساخت انواع توری پنجره است. به کمک این یراق آلات است که توری باز و بسته می شود. چون همیشه امکان پاشیدن آب روی توری و یراق آلات آن وجود دارد بهتر است جنس یراق آلات استفاده شده به نحوی باشد که دچار زنگ زدگی و خوردگی نشود.

معرفی توری پلیسه ای پنجره

این نوع توری پنجره به دلیل مزایایی که دارد یکی از پرطرفدارترین انواع توری محسوب می شود. مزایای این نوع توری عبارتند از:

– برای جمع کردن توری پلیسه ای نیاز به لولا و یا وسیله دیگری نیست. این نوع توری در یک قاب ثابت طراحی می شود.

– از جمله مزایای دیگر این نوع توری این است که می توان آن را در هر مدل پنجره ای به راحتی نصب کرد و مختص مدل خاصی نیست.

– متریالی که در این نوع توری پنجره به کار رفته از جنس یو پی وی سی است و مقاومت زیادی در برابر پارگی و زنگ زدگی دارد، به همین دلیل می توان از آن در شرایط مختلف آب و هوایی استفاده کرد.

– امکان نصب این نوع توری از سمت چپ به راست و بالعکس وجود دارد. توری پلیسه ای دارای دو نوع دبل فریم و تک فریم است. در توری تک فریم امکان خارج شدن توری از قاب وجود ندارد، اما در دبل فریم این امکان وجود دارد و شستشوی توری نیز با خارج کردن آن راحت تر است. همچنین در توری پلیسه دبل فریم جلوی نور گرفته نمی شود و امکان جمع کردن آن در یک طرف پنجره وجود دارد.

توری پنجره نوع پلیسه ای

توری فلزی پنجره

این نوع توری پنجره همانطور که از نام آن مشخص است از جنس فلز است. فلزی بودن این نوع توری به معنی عدم انعطاف در آن نیست، بلکه ساختار آن به گونه ای است که توری دارای انعطاف باشد. توری فلزی مختص مکان خاصی نیست و محدودیتی جهت نصب آن وجود ندارد. جهت نصب توری فلزی از چسب استفاده می شود. از مزایای این نوع توری شستشوی راحت، دوام و ماندگاری بالا است.

توری آکاردئونی

یکی دیگر از انواع توری پنجره توری آکاردئونی است. این نوع توری از نظر ظاهر، دارای ظاهری زیبا است. از نظر نوع باز و بسته شدن نیز، این توری بسیار ساده است و فقط با کشیدن به سمت راست یا چپ باز و بسته می شود. راست و چپ بودن توری نیز با توجه به نوع باز شدن پنجره مشخص می شود. ساختار این نوع توری شبیه پلیسه ای است به نحوی که گاهی اوقات بعضی از افراد این دو نوع توری را یک نوع در نظر می گیرند.

توری مدل آکاردئونی

توری کشویی

توری کشویی نیز یکی دیگر از انواع توری پنجره است. این نوع توری به دلیل دوام زیادی که دارد طرفداران خاص خود را دارد. همچنین یکی از مزیت های توری کشویی این است که زمانی که پنجره باز باشد می توان توری را نیز باز کرد و زمانی که پنجره بسته می شود می توان توری را جمع کرد.

توری خورشیدی

با استفاده از توری پنجره خورشیدی علاوه بر اینکه از مزیت های نصب توری استفاده می شود به دلیل ساختاری که این نوع توری دارد میزان گرمای وارد شده به محیط داخلی نیز کاهش می یابد. ساختار این توری به نحوی است که در حدود 90 درصد از گرمای خورشید را نگه می دارد و مانع ورود آن به محیط داخل می شود. استفاده از این نوع توری به دلیل ویژگی که به آن اشاره شد در مناطق گرمسیر بیشتر است.

توری پنجره چسبی

این نوع توری پنجره یکی از توری های ساده محسوب می شود و به دلیل همین سادگی ای که دارد دارای فروش زیادی است. در این نوع توری یک نوار چسبی وجود دارد که به کمک این نوار توری به قاب پنجره چسبانده می شود. در گذشته توری های چسبی کیفیت زیادی نداشتند و بعد از مدتی باید چسب توری تعویض می شد، اما امروزه با استفاده از نوارهای چسبی که مخصوص این نوع توری ها هستند به راحتی می توان این توری ها را به قاب پنجره چسباند. حتی امکان برداشتن توری جهت شستشو بدون کاهش کیفیت چسب وجود دارد.

توری پنجره نوع گالوانیزه

توری گالوانیزه یکی از  توری هایی است که استحکام زیادی دارد. از این توری بیشتر در مکان هایی مانند کارخانه ها و کارگاه ها که دچار تغییرات دمایی زیادی هستند استفاده می شود. دلیل انتخاب این نوع توری در این مکانها دوام زیاد توری گالوانیزه است. در واقع این نوع توری مقاومت بسیار زیادی در برابر هر گونه  زنگ زدگی و خوردگی  دارد.

انواع قاب توری پنجره

انواع توری پنجره در قابهای آلومینیومی، چوبی، یو پی وی سی و فلزی ساخته می شوند. از قاب های آلومینیومی در توری پلیسه ای استفاده می شود. از جمله مزایای استفاده از قاب آلومینیومی تنوع رنگ، سبک بودن و مقاومت زیاد قاب آلومینیومی در برابر رطوبت است. قاب های یو پی وی سی نیز یکی دیگر از قاب هایی هستند که به دلیل مزایای زیادی مانند: ضد زنگ بودن، سبک و قابل حمل بودن، همچنین زیبایی ظاهری از آن استفاده بیشتری می شود. قاب های فلزی نیز معمولا از جنس گالوانیزه هستند که این متریال نیز دارای مقاومت بسیار زیادی است. البته در توری پنجره خانگی بیشتر از قاب upvc و آلومینیومی استفاده می شود.

تنوع رنگ قاب آلومینیومی توری

توری پنجره های دوجداره

توری هایی که در پنجره های دوجداره استفاده می شوند معمولا از جنس یو پی وی سی هستند. توری های یو پی وی سی نیز دارای مزایای زیادی هستند. این مزایا شامل: ضد گرد و غبار بودن، امکان ورود نور طبیعی به محیط داخلی، عدم ایجاد اختلال در دید و عدم وجود پوسیدگی است. امروزه از توری پنجره های دوجداره به دلیل ساختار ویژه آنها استقبال زیادی شده است. معمولا قابی که برای توری پنجره های دوجداره استفاده می شود از جنس یو پی وی سی است. در این قاب از ورق گالوانیزه یا آلومینیومی نیز جهت تقویت بیشتر قاب استفاده می شود. هم ورق گالوانیزه و هم آلومینیومی مقاومت زیادی دارند به همین دلیل سبب استقامت بیشتر قاب یو پی وی سی می شوند.

توری پلیسه ای دبل فریم

مزایای استفاده از توری در پنجره

– یکی از مزایای استفاده از توری پنجره بهرمند شدن از هوای طبیعی در محیط بدون وجود حشرات است.

– همچنین با استفاده از توری های مدرن و جدید امروزی، علاوه بر اینکه امکان استفاده از هوای طبیعی وجود دارد هیچگونه گرد و غباری به فضای داخلی وارد نمی شود. در توری های قدیمی امکان جلوگیری از ورود گرد و غبار وجود نداشت.

– یکی از مزیت های دیگر این توری ها ضد زنگ بودن آنها است. بعضی از توری ها هستند که در صورت تماس با آب (آب باران و برف) دچار زنگ زدگی می شوند. اما توری هایی که به آنها اشاره شد ضد زنگ هستند و مشکلات زنگ زدگی و خوردگی را ندارند. به دلیل وجود این ویژگی امکان شستن آنها نیز وجود دارد.

– علاوه بر موارد ذکر شده، دیگر مزیت توری های مدرن امروزی نصب راحت و سریع آنها است. همچنین امکان ساخت این توری ها در ابعاد و اندازه های مختلف وجود دارد. این توری ها چون طول عمر و دوام زیادی دارند می توان از آنها برای چندین سال با خیال راحت، بدون نیاز به تعویض استفاده کرد.

انواع توری پنجره با توجه به نوع حرکت آن در قاب

توری ثابت: یکی از انواع توری پنجره  با توجه به نوع حرکت، توری ثابت است. چون در بعضی از پنجره ها امکان جابجا شدن توری به دلیل کمبود فضا وجود ندارد به همین دلیل برای این نوع پنجره ها توری ثابت در نظر گرفته می شود. البته جهت نظافت و تمیز کردن توری، می توان آن را از قاب خارج کرد. این نوع توری فقط از نظر جابجا شدن به سمت راست و چپ پنجره ثابت است.

توری پلیسه ای: یکی دیگر از انواع توری پنجره  از نظر حرکت توری پلیسه ای است. باز و بسته شدن این نوع توری به صورت کرکره ای است. همچنین امکان نصب آن در سمت راست یا چپ پنجره وجود دارد. مقاومت این نوع پنجره بسیار زیاد است و یک انتخاب اقتصادی است.

توری رولینگ: این نوع توری نیز به صورت کرکره ای جمع می شود. ای نوع توری در چند نوع افقی، عمودی و ثابت قابلیت نصب دارد. نوع ثابت این نوع توری بیشتر مناسب اتاق خواب است. توری یک طرفه افقی نیز مناسب پنجره هایی است که دارای یک لنگه بازشو هستند. از توری رولینگ افقی برای پنجره هایی که دارای دو لنگه بازشو و عرض زیادی باشند استفاده می شود. از نوع عمودی این نوع توری نیز برای پنجره هایی که دارای ارتفاع کمی هستند استفاده می شود.

توری مگنتیک: منظور از توری مگنتیک توری های آهنربایی است. این نوع توری شباهت زیادی به توری پلیسه ای دارد. تنها تفاوت توری مگنتیک با نوع پلیسه ای این است که این نوع توری را می توان ابتدا جمع، و بعد از قاب خارج کرد. همچنین این نوع توری داری استحکام زیاد و نصب راحت است.

توری لولایی: یکی دیگر از انواع حرکت توری در قاب، نوع لولایی است. همانطور که از نام آن مشخص است این نوع توری توسط لولا باز و بسته می شود. در واقع مانند بعضی از پنجره ها که باز شدن آنها به صورت 180 درجه است باز شدن این نوع توری نیز به صورت 180 درجه است.

توری رولینگ

نکاتی در رابطه با انواع توری

همانطور که اشاره شد انواع مختلفی از توری پنجره وجود دارد بعضی از آنها امکان جمع شدن و بعضی دیگر به صورت ثابت هستند. در مورد توری هایی که قابلیت جمع شدن دارند این نکته را در نظر داشته باشید، در فصل سرد سال که به توری نیاز ندارید آنها را جمع کنید و چنانچه امکان جدا کردن توری از قاب وجود دارد بهتر است آن را از قاب جدا کنید. مورد بعدی اینکه اگر از تورهای لولایی استفاده کردید سعی کنید جهت کاهش تاثیر گرد و غبار روی کیفیت توری حتما آن را گاهی اوقات تمیز کنید. علاوه بر موارد ذکر شده بهتر است کار نصب و طراحی توری پنجره به افراد متخصص در این زمینه سپرده شود.

یکی از شرکت های معتبر و مطرح در زمینه طراحی و نصب انواع توری پنجره شرکت ایستاوین است. این گروه تولیدی همچنین در مورد انتخاب نوع توری، متناسب با مدل پنجره اطلاعات لازم را در اختیار مشتریان و کارفرمایان محترم می گذارد. کار طراحی انواع توری پنجره و انجام کلیه مراحل نصب آنها در این شرکت توسط افراد حرفه ای و با تجربه در این زمینه انجام می شود. شرکت ایستاوین در راستای احترام به مشتریان گرامی، تمام محصولات خود را با ضمانت نامه 3 ساله و خدمات پس از فروش 10 ساله ارائه می دهد.

نظر خود را بنویسید