فهرست مطالب

انواع نمای شیشه ای

فهرست مطالب

نمای شیشه ای به چه نوع نمایی گفته می شود؟

امروزه بیشتر معماران و مهندسان از انواع نمای شیشه ای جهت زیبایی بیشتر نمای ساختمانهای اداری و تجاری استفاده می کنند. در واقع این نوع نما از نماهای مدرن محسوب می شود. قبل از پرداختن به معرفی انواع نمای شیشه ای بهتر است به طور مختصر با این نوع نما آشنا شویم. زمانی که حداقل 60 درصد از پوشش نمای یک ساختمان از شیشه باشد به آن نمای شیشه ای گفته می شود.

 استفاده از نمای شیشه ای در یک ساختمان دارای مزیت های زیادی است. از جمله این مزیت ها می توان به، استفاده بیشتر از نور خورشید، البته بدون وجود اشعه مضر ماوراء بنفش اشاره کرد. چون این شیشه ها مانع عبور اشعه ماوراء بنفش خورشید می شوند. علاوه بر این به دلیل وجود تنوع در رنگ شیشه ها، می توان از این تنوع رنگ جهت زیبایی بیشتر نما استفاده کرد. در ادامه مطلب به معرفی بیشتر این نما و انواع آن خواهیم پرداخت.

زیبایی نمای شیشه ای

انواع نمای شیشه ای

نماهای شیشه ای دارای انواع مختلفی از جمله اسپایدر، فریم لس، کرتین وال و … هستند. طراحی و اجرای هر کدام از این نماها متفاوت است.

نمای اسپایدر

 معمولا در ساختمان هایی که مساحت زیادی داشته باشند نمای شیشه ای اسپایدر به کار میرود. این نوع نما دارای بیشترین پیوستگی است. شیشه های مورد استفاده در این نوع نما نشکن هستند، به همین دلیل مقاومت زیادی در برابر شرایط جوی (مانند تگرگ) و یا ضربه دارند. در نمای شیشه ای اسپایدر تمام قطعات و ستون نما دیده می شود. این دیده شدن قطعات، زیبایی و جلوه خاصی به نما می دهد. از مزایای این نوع نما ظاهر زیبا، نصب راحت، ضد زنگ بودن و شفافیت آن است. نمای اسپایدر دارای انواع مختلفی مانند لوله ای، کابلی، فین گلس و اسپیس فریم است. برای اطلاع از انواع نمای اسپایدر، کاربردها و مزایای آن می توانید به مقاله انواع نمای اسپایدر مراجعه کنید.

– در نمای اسپایدر لوله ای که یکی از انواع نمای شیشه ای است، لوله های فلزی جهت پایه ی نگهدارنده در نما به کار میروند. لوله های فلزی از جنس فولاد و استیل هستند. البته به دلیل اینکه یراق آلات استفاده شده در نما از جنس استیل هستند، معمولا از لوله های استیل نیز به دلیل هماهنگی بیشتر با یراق آلات استفاده می شود. این هماهنگی زیبایی بیشتری به نما می دهد.

– در نمای اسپایدر نوع فین گلس، به جای استفاده از لوله های فلزی از ستون های شیشه ای جهت سازه نگهدارنده استفاده می شود. یکپارچگی نمای فین گلس در مقایسه با دیگر نماهای شیشه ای اسپایدر بیشتر است.

– اسپایدر کابلی نوع دیگری از نمای شیشه ای اسپایدر است. در این نما از کابل های محکمی جهت تحمل وزن شیشه استفاده می شود. جهت اجرای این نما باید محاسبات دقیق مهندسی انجام شود.

 – همانطور که اشاره شد یکی دیگر از انواع نمای شیشه ای اسپایدر، نمای اسپیس فریم است. این نوع نما بیشتر در مکان هایی که به شکل کروی، گنبدی و قوسی مانند نمایشگاه ها و غرفه ها هستند به کار میرود.

نمای شیشه ای اسپایدر

نمای کرتین وال 

در میان انواع نمای شیشه ای که وجود دارند نمای کرتین وال طرفداران بیشتری دارد. جهت اجرای این نما پروفیل هایی از جنس آلومینیوم به صورت عمودی به سازه ساختمان متصل می شوند. بعد از این مرحله پروفیل های عمودی دیگری که به آنها ترنزوم نیز گفته می شود به پروفیل هایی که قبلا بر روی سازه نصب شده قرار می گیرند، و شیشه ها به وسیله قطعات دیگری (قاب) نصب می شوند. شیشه هایی که در این نما به کار می روند از نوع دوجداره و دارای ضخامت 18 تا 40 میلیمتری هستند. نمای کرتین وال به 3 نوع قاب دار، بدون قاب و سیستم یونیتایز تقسیم می شود. در نمای قاب دار از قاب به عنوان پایه ی نگهدارنده شیشه استفاده می شود، در این مدل نما، قاب های استفاده شده در نما دیده می شوند.

در نمای بدون قاب نیز از فریم استفاده می شود، اما فریم استفاده شده بر خلاف نوع قاب دار دیده نمی شود به همین دلیل به این نما، نمای بدون قاب گفته می شود. سیستم یونیتایز در اجرای نمای شیشه ای به این صورت است که تمام اتصالات استفاده شده در نما به صورت پیش ساخته هستند. این اتصالات در کارخانه ها به وسیله دستگاه ساخته می شوند. کیفیت اجرای نما با سیستم یونیتایز بیشتر است اما از نظر قیمت در مقایسه با سایر نماها هزینه بیشتری دارد. برای مشاهده جزئیات بیشتر انواع نمای کرتین وال می توانید به مقاله نمای کرتین وال مراجعه کنید.

نمای کرتین وال

نمای فریم لس چه نوع نمایی است

در این نوع نمای شیشه ای سطح نما توسط پروفیل هایی شبکه بندی می شود. بعد از شبکه بندی، قاب نما  داخل شبکه قرار می گیرد. قاب نما که در شبکه بندی قرار داده شده دارای لاستیک هایی است. این لاستیک ها به صورت مخفی در قاب قرار داده شده اند. در واقع کار این لاستیک ها آب بندی  و هوابندی است. علاوه بر این به دلیل وجود این لاستیک ها در فریم، شیشه به راحتی روی آن نصب می شود. در نمای فریم لس فاصله شیشه ها بسیار کم است به همین دلیل ظاهر نما به صورت یکدست دیده می شود. از مزایای این نوع نمای شیشه ای استفاده از بازشو در نما به صورت مخفی و تعویض راحت شیشه است. اجرای نمای کرتین وال مهارت ها و تخصص خاص خود را دارد. برای مشاهده این ویژگی ها و تخصص های لازم، می توانید به مقاله مجری نمای کرتین وال مراجعه کنید.

از چه شیشه هایی در نمای شیشه ای استفاده می شود

شیشه هایی که در انواع نمای شیشه ای به کار میروند باید دارای ویژگیهای خاصی باشند، تا در مقابل هر نوع ضربه احتمالی مقاومت لازم را داشته باشند. شیشه هایی که در نمای شیشه ای به کار میروند شامل: سکوریت، نشکن، دوجداره، مسطح، رفلکس و … هستند.

– شیشه مسطح: از ویژگیهای شیشه مسطح، شفاف بودن و ایجاد سطحی یکپارچه در نما است. کیفیت عبور نور از این نوع شیشه بسیار مطلوب است.

– شیشه رفلکس: از ویژگیهای شیشه رفلکس نیز ایجاد ظاهر انعکاسی و آینه ای در نما است. از مزیت های شیشه رفلکس این است که مانع گرم شدن هوای محیط در اثر تابش نور خورشید می شود.

شیشه نشکن: این نوع شیشه را به دلیل مقاومت فوق العاده ای که در مقابل ضربه دارد نمی توان برش داد. به همین دلیل در کارخانه ها کار برش این نوع شیشه انجام می شود.

شیشه سکوریت: به دلیل مقاومت این نوع شیشه در برابر هر نوع ضربه، بیشتر در ساختمانهای امنیتی و اداری استفاده می شوند. از مزیت این نوع شیشه این است که در صورت شکسته شدن احتمالی، هیچگونه آسیبی وارد نمی کند چون تکه های آن پخش نمی شود.

شیشه دوجداره: این نوع شیشه عایق بسیار مناسبی در برابر انرژی گرمایی، انرژی سرمایی و آلودگی صوتی است.

اجرای نمای شیشه ای

اجرای اصولی و درست انواع نمای شیشه ای به کیفیت لامل های افقی و عمودی، شیشه، یراق آلات و مهم تر از همه، تیم اجرایی بستگی دارد. شرکت ایستاوین از مرحله طراحی، تولید و اجرای انواع نمای شیشه ای در کنار شماست و کلیه مشاوره های لازم را در اختیار شما قرار داده و با استفاده از مرغوب ترین مواد اولیه و بکارگیری تیم حرفه ای، انواع مدل های نمای شیشه ای را اجرا می نماید.