لوور یا سایه انداز
آفتاب گیر یا لوور (Louver) نوعی سایهبان هستند که علاوه بر جلوگیری از تابش نور مستقیم خورشید به داخل ساختمان، عبور هوا را نیز کنترل میکنند و هم چنین از نظر معماری، به زیبایی نمای ساختمان کمک میکنند. لوورها در سایزها و شکلهای مختلف تولید میشوند و میتوان آنها را به صورت افقی یا عمودی نصب کرد.
لوورهای آلومینیومی (آلیاژ ۶۰۶۳ آلومینیوم) نه تنها تاثیر تابش مستقیم خورشید را تا ۸۰% کاهش داده بلکه به دلیل امکان استفاده از نور طبیعی روز، میزان انرژی مصرفی را تا ۳۰% کاهش می دهند.
لوور یا سایه انداز چیست؟
آفتاب گیر یا لوور یا سایه انداز (Louver) نوعی سایهبان است که علاوه بر جلوگیری از تابش نور مستقیم خورشید به داخل ساختمان، عبور هوا را نیز کنترل میکنند و هم چنین از نظر معماری، به زیبایی نمای ساختمان کمک میکنند. لوورها در سایزها و شکلهای مختلف تولید میشوند و میتوان آنها را به صورت افقی یا عمودی نصب کرد.
لوورهای آلومینیومی (آلیاژ ۶۰۶۳ آلومینیوم) نه تنها تاثیر تابش مستقیم خورشید را تا ۸۰% کاهش داده بلکه به دلیل امکان استفاده از نور طبیعی روز، میزان انرژی مصرفی را تا ۳۰% کاهش می دهند. (بدیهی است که با توجه به طراحی زاویه و سایز لوورها توسط تیم طراحی ایستاوین، میزان کاهش تابش مستقیم نور خورشید قابل تنظیم می باشد.) برای آشنایی با چگونگی نصب و اجرای نمای لوور می توانید به مقاله نمای لوور چیست؟ مراجعه نمایید.
لوورها از نظر ظاهری انواع مختلفی دارند از جمله: لوور دوکی و لوور مستطیلی
ویژگیهای لوور یا سایه انداز
لوور یا سایهانداز برای ساختمان هایی که در معرض نور مستقیم خورشید هستند، به ویژه نماهای جنوبی و غربی، بسیار مناسب است. این نوع نما با کنترل میزان نور ورودی، به بهینه سازی انرژی و حفظ دمای داخلی کمک میکنند و در ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی و ساتمان های پایدار و سبز قابل اجراست.
در ادامه به این سوال پاسخ میدهیم که ویژگی های منحصر به فرد لوور یا سایه انداز شامل چه مواردی است؟
- کاهش مصرف انرژی:
چنانچه جلوی تابش نور خورشید به داخل ساختمان در فصل گرما گرفته شود، نیاز کمتری به استفاده از وسایل برودتی است. این مسئله خود سبب کاهش مصرف انرژی می شود. میزان کاهش مصرف انرژی در ساختمان هایی که این نما را انتخاب می کنند در حدود ۳۰ درصد است.
- کاهش دید نمای داخل ساختمان:
در نماهای شیشه ای که امکان دید نمای داخلی ساختمان از بیرون وجود دارد، با اجرای نمای لوور این دید از بین میرود. البته این به معنی تاریک شدن ساختمان نیست. در این مورد ذکر این نکته الزامی است که نوع قرار گیری پره ها به نحوی است که، به هیچ عنوان اجرای این نما سبب تاریکی فضای داخلی ساختمان نمی شود.
- قابل اجرا در هر جغرافیایی:
در هر نوع شرایط آب و هوایی ممانعتی جهت اجرای این نما وجود ندارد. چون امکان اجرای این نما با متریال های مختلف وجود دارد.
- عایق بودن:
در محیط های صنعتی و کارخانه ها از این نوع نما به منظور کاهش صدای محیط استفاده می شود. به عبارت دیگر این نما یک نوع عایق صوتی برای اینگونه مکانها محسوب می شود.
ما در مقاله ایی ویژگی های لوور یا سایاه انداز را به صور کامل بررسی کرده ایم که خواندن آن را به شما پیشنهاد میکنیم.
معرفی متریال های نمای لوور یا سایه انداز
لوور یا سایهانداز علاوه بر نقش عملکردی خود در کنترل نور و بهینهسازی انرژی، به طور قابل توجهی به زیباسازی نماهای ساختمانها نیز کمک میکند. این سازهها با طراحی مدرن و متنوع، به معماران امکان میدهند تا جلوههای بصری متفاوتی برای نماهای ساختمانی خلق کنند. لوورها میتوانند از مصالح متنوعی مانند چوب، آلومینیوم یا کامپوزیت ساخته شوند که هر کدام زیبایی و کاربرد خاص خود را دارند. همچنین، لوور یا سایهانداز به صورت ثابت یا متحرک طراحی میشود که قابلیت تنظیم میزان سایهاندازی و نوردهی را بر اساس شرایط مختلف فراهم میکند، بهطوریکه علاوه بر عملکرد فنی، ارزش دکوراتیو و زیباییشناسی ساختمان را نیز افزایش میدهد.
- چوب: معمولاً در پروژههای معماری با سبکهای کلاسیک یا مدرن کاربرد دارند. چوب به دلیل تنوع در رنگ و بافت، گزینه ای مناسب برای فضاهایی است که به زیبایی و طراحی ارگانیک اهمیت میدهند. لوور یا سایه اندازهای چوبی لوکس و گران قیمت هستند.
- کامپوزیت: لوورهای کامپوزیتی جز متریال با صرفه هستند و دوام بالا و در برابر تغییرات دما و رطوبت مقاوم اند. همچنین با استفاده از کامپوزیت می توان نماهایی با رنگ های متنوع اجرا کرد.
- آلومینیوم: لوورهای آلومینیومی به دلیل سبک بودن، بار زیادی به ساختمان تحمیل نمیکند، بنابراین پر طرفدارترین لوورها هستند. این متریال به دلیل انعطافپذیری در طراحی، امکان ساخت لوورهایی با شکلهای پیچیده و سفارشی را فراهم میکند و برای فضاهای تجاری و مدرن بسیار مناسب است. همچنین نیاز به نگهداری کمتری نسبت به چوب دارد و از نظر طول عمر و ماندگاری بسیار کارآمد است.
راهنمای خرید لوور یا سایه انداز
شما میتوانید با مراجعه حضوری به دفتر ایستاوین در شیراز، بلوار امیرکبیر، حدفاصل باهنر و خیابان کلاهدوز، ساختمان یونیک سنتر، طبقه ۵، واحد ۵۰۲، با تیم مشاوره و کارشناسان ما ملاقلات کرده و راهنمایی های لازم در جهت ثبت سفارش لوور یا سایه انداز را دریافت کنید.
انواع نمای لوور یا سایه انداز
نمای شبکه ای لوور را می توان از حیث فرم ظاهری پره ها نیز انتخاب کرد. این مدلها در چند دسته بندی زیر شناخته می شوند:
- لوور مربعی و مستطیلی: این دو مدل از نمونه های پرطرفدار هستند که بر اساس فرم ظاهری نوارهای لوور نام گذاری شده اند. لوورهای مستطیلی ساختار نواری باریک و ضخیمی دارند و به خاطر شکل پره دار بیشتر مورد استقبال واقع می شوند.
- ساختار دوکی شکل: متداول ترین و محبوب ترین مدل سازه های لوور سطح مقطعی به شکل بیضی برجسته دارد. نوع دوکی تنها با متریال آلومینیوم آن هم با قطر ورقه های ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلی متر ساخته می شود. سطح مقطع این ورق ها معمولا بین ۸۰ تا ۳۰۰ میلی متر متغیر است.
- فرم z شکل: این نمونه از سازه های لوور همانطور که از نامش پیداست ساختار سطح مقطعی با حالت شکسته دارد. با اینکه این مدل را می توان با انواع متریال تولید کرد، اما این قالب بیشتر با آلومینیوم ساخته می شود.
نمای لوور یا شیدر دارای دو مدل ثابت و متحرک است که مدل متحرک به کمک ریموت کنترل از راه دور قابل تنظیم است. در نوع آلومینیومی به دلیل کاربرد آلیاژ آلومینیومی ۶۰۶۳ بسیار مقاوم بوده و سازه نهایی حتی در برابر طوفانهایی با سرعت بیش از ۱۵۰ کیلومتر در ساعت نیز پایدار است.
نحوه اجرای نمای لوور
همانطور که در ابتدا اشاره شد اجرای نمای لوور در جهت تحقق اهداف تنظیم نور و کنترل میزان حرارت جذب شده در بدنه ساختمان است. سازه های لوور به دو شکل افقی یا عمودی و در سطوح منقطع موازی با نما یا عمود بر نما نصب می شوند. تابش نور خورشید بر ساختمان در سطح افقی سقف، سطوح جنوبی و شرقی و غربی و در نهایت در سطوح شمالی به ترتیب بیشترین شدت را دارد. با این توصیف زاویه تابش خورشید، افقی یا عمودی بودن لوورها را تعیین می کند. در شرایطی که سازه لوور قرار است روی جداره رو به غرب یا شرق ساختمان اجرا شود، بهتر است به شکل موازی با نما باشد.
دلیل اصلی این است که در این نقاط نور خورشید در حالتی با زاویه نزدیک به عمود می تابد. از سوی دیگر لوورهایی که در سطوح جنوبی ساختمان قرار می گیرند، بهتر است حالت عمودی و سایبان مانند برای نما داشته باشد. در این حالت بلندی لوورها بستگی به ارتفاع پنجره های شیشه خور دارد. در نهایت سطوح شمالی ساختمان که در معرض تابش مستقیم نور خورشید نیستند، نیازی به نصب لوور ندارند.
در اجرای نمای لوور تیغه های آلومینیومی یا چوبی و کامپوزیت باید به گونه ای طراحی شده باشند که در طول روز با تغییر زاویه تابش خورشید حداکثر میزان سایه اندازی روی سطح را داشته باشند. طول و پهنای تیغه ها به زاویه تابش خورشید و اقلیم منطقه محل قرارگیری ساختمان بستگی دارد. در ساختمان سازی به سبک مدرن که وسعت نماهای شیشه ای گسترش پیدا کرده است، طراح برای پوشش نمای شیشه ای از لوور کمک می گیرد تا با سایه اندازی آن روی سطحی از شیشه از جذب انرژی اضافی کاسته شود.
انواع نمای لوور یا سایه انداز
عوامل مختلفی در محاسبه هزینه این نمای لوور موثر هستند، عواملی همچون وسعت نما، ارتفاع ساختمان، نوع متریال نما، کیفیت آن و همچنین شرکتی که کار اجرای نما را به عهده می گیرد. اهمیت شرکت به این دلیل است که، چون بعضی از شرکت ها به منظور کاهش هزینه ها کیفیت قطعات و کیفیت اجرای کار را کاهش می دهند. به منظور کاهش هزینه ها و البته اجرای یک نمای با شکوه و بدون نقص بهتر است به شرکت های معتبر در این زمینه مراجعه نمایید.
شرکت ایستاوین در تمام مراحل مشاوره، طراحی، تولید و اجرا، از افراد با تجربه و حرفه ای استفاده می کند. از جمله افتخارات همکاری در پروژه های شرکت های معتبر در ایران است.
شما از طریق دریافت مشاوره تخصصی با تیم فروش و پشتیبانی ایستاوین میتوانید از خدمات منحصر به فرد این شرکت استفاده نمایید. هدف ایستاوین ارائه بهترین خدمات از طریق تولید محصولات مرغوب و اجرای اصولی و مهندسی شده نمای لوور یا سایه انداز است.