مقایسه نرده شیشه ای دفنی و غیر دفنی

یکی از اجزای اصلی ساختمان که نقش بسزایی را در امنیت و حفاظت از اعضای آن ایفا می کند؛ نرده است. امروزه نرده هایی را شاهد هستیم که نه تنها از جنبه حفاظتی مورد توجه می باشند؛ بلکه از جوانب زیبایی نیز در کانون توجه قرار گرفته اند. برای نمونه می توان نرده های شیشه ای را نام برد. نرده شیشه ای نه تنها جلوه بی نظیری را به ساختمان هدیه می کند؛ بلکه زاویه دید گسترده و نور فراوان را در فضا حکمفرما می سازد. استخر، روف گاردن، تراس، بالکن و راه پله از جمله مکان هایی اند که از این نرده جهت نصب بهره می برند.

به طور کلی نرده شیشه ای را در ساختمان های مدرن اجرا نموده و بر جذابیت و امنیت آنها می افزایند. خوب است بدانید نرده شیشه ای که به آن جان پناه شیشه ای گفته می شود؛ از لحاظ نوع نصب به انواع گوناگون دسته بندی می گردد. نرده شیشه ای دفنی و نرده شیشه ای غیر دفنی از آن دسته اند. در ادامه به مقایسه نرده شیشه ای دفنی و غیر دفنی خواهیم پرداخت.

مقایسه نرده شیشه ای دفنی و غیر دفنی طی یک بررسی کلی

نرده های شیشه ای دفنی و غیر دفنی، هر دو در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان نصب گردیده و نتایج مناسبی را برای آن به ارمغان می آورند. انواع ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و … از حضور این نرده ها بهره مند گشته و تغییرات ظاهری ملموسی یافته اند. در ادامه قصد داریم تا به طور جامع به بررسی و مقایسه این دو نرده پرداخته و تفاوت ها و تشابه های آنها را بازگو نماییم:

تفاوت های میان نرده شیشه ای دفنی و غیر دفنی:

نحوه نصب نرده

اولین تفاوتی که در مقایسه نرده شیشه ای دفنی و غیر دفنی احساس می شود؛ نحوه نصب آنهاست. پروفیل هندریل شیشه ای دفنی (نرده شیشه ای دفنی)، به صورت توکار نصب می شود. پایه های مربوط به این نرده در کجا قرار می گیرند؟ داخل ساختمان. این پایه ها، استحکام و ایستایی لازم را به نرده اعطا می کنند. همچنین این پایه ها با پنهان شدن در ساختمان، نمای بیشتری به نرده بخشیده و به آن جلوه بهتری می بخشند. با توجه به اینکه این پایه ها در ساختمان دفن شده و از نظر پنهان اند؛ این نام را برای نرده فوق انتخاب کرده اند.

در مقابل، نرده های شیشه ای غیر دفنی که نام دیگری همچون نرده شیشه ای اکسپوز را به خود گرفته اند؛ به صورت روکار نصب گردیده و پایه های مربوط به آن، آشکار و قابل رویت اند. در حقیقت پروفیل هایی که باعث نگهداری نرده شده و به ایستایی آن کمک کرده اند؛ قابل مشاهده می باشند.

مراحل اجرایی

در مقایسه نرده شیشه ای دفنی و غیر دفنی می توان گفت این دو علاوه بر اینکه از نظر نوع نصب با هم فرق دارند؛ از لحاظ مراحل اجرایی نیز دارای تفاوت می باشند.

ابتدا به مراحل اجرا و نصب نرده شیشه ای دفنی (توکار) اشاره می کنیم. پیش از نصب این نرده، عملیات آماده سازی کف را انجام می دهند. سپس زیرسازی های لازم را صورت می دهند. بعد از آن به سراغ ناودانی رفته و آن را داخل کف جای می دهند.

اکنون نوبت به اجرای پروفیل نگهدارنده شیشه می رسد. شیشه و لاستیک های درزگیر، هر دو درون پروفیل نصب می گردند. سپس از ابزاری به نام گوه جهت فیکس شدن آنها کمک می گیرند.

در آخر عملیات کاور کردن و پوشش دهی را انجام می دهند؛ این کار توسط پروفیل های نازک صورت می گیرد. در انتها شاهد نرده شیشه ای خواهید بود. نرده ای که اتصالات آن پنهان اند.

در رابطه با مراحل نصب و اجرای نرده شیشه ای غیر دفنی می توان گفت ابتدا پروفیل های نگهدارنده شیشه بر روی کف نصب می گردند. پس از آن پیچ و مهره های مورد نیاز جهت نصب و مستحکم سازی پروفیل ها را انتخاب می کنند. گوه نیز عملیات فیکس پروفیل ها را انجام می دهد. در مرحله آخر با استفاده از روکش آلومینیومی، قسمت های داخلی و خارجی پروفیل را پوشش دهی نموده و آن را کاور می کنند.

ظاهر نرده ها

با نگاهی به نرده های شیشه ای دفنی یا توکار در می یابیم؛ این نرده ها ظاهر ساده تر و شیک تری داشته و به همین دلیل در طراحی مینیمال و مدرن مورد اهمیت و توجه قرار گرفته اند. به عبارت دیگر، هر کجا که سادگی و مدرن بودن نما در راس اهمیت باشد؛ همانجا حضور پررنگ نرده شیشه ای دفنی، بیشتر احساس می شود. تنها آیتمی که در نرده های شیشه ای دفنی به چشم خورده و تاثیری در ظاهر آن ندارد؛ کاور آلومینیومی کوچکی است که آنچنان به چشم نمی آید.

در عوض نرده های شیشه غیر دفنی یا روکار به دلیل آشکار بودن قطعات، از سادگی کمتری برخوردار بوده و در طراحی های مینیمال، چندان مورد توجه نیستند.

تاثیرگذاری در محیط

نرده های شیشه ای روکار در پرتگاه ها، بالکن، تراس، روف گاردن و مکان های مشابه مورد استفاده قرار می گیرند. اهداف ناشی از کاربرد آنها، حفاظت بیشتر از افرادی است که در این مکان ها حضور می یابند. در واقع نرده های شیشی غیر دفنی، نقش جان پناه را ایفا کرده و باعث محافظت بیشتر از جان افراد خواهند شد.

نرده های شیشه ای دفنی نیز در تراس، بالکن و راه پله قابل اجرا می باشند؛ اما طی یک بررسی کلی می توان دریافت این دو نرده از نظر کاربرد، کاملا مشابه هم نیستند. نرده های شیشه ای دفنی اغلب به عنوان جداکننده مورد استفاده قرار گرفته و جداسازی بخش های مختلف یک محیط را هم انجام می دهند. هر چند به عنوان جان پناه شیشه ای نیز می توان روی آنها حساب کرد. این نرده ها با توجه به مخفی بودن پروفیل، نمای ساختمان را بیشتر تحت تاثیر قرار داده و آن را خاص تر نشان می دهند.

میزان حساسیت

میزان حساسیت نرده شیشه ای غیر دفنی در مقایسه با نرده شیشه ای دفنی، بیشتر است. از چه لحاظ؟ از نظر نصب. آنچه باعث تفاوت این دو نرده شده و امکان مقایسه نرده شیشه ای دفنی و غیر دفنی را به ما می دهد؛ این است که نرده غیر دفنی در مکان هایی که تراز نیستند؛ قابل نصب نیست.

مکان هایی که دارای اندکی کجی و ناهمواری باشند، اجازه نصب این نرده را نخواهند داد. بنابراین ابتدا باید تراز سازی های لازم انجام گیرد. شاید نرده ها در این مکان نصب شوند؛ اما مشکل اصلی اینجاست که شیشه ها در یک ردیف قرار نمی گیرند. در نتیجه، ایستایی کامل به وجود نیامده و زیبایی نرده نیز خدشه دار می گردد.

در نرده های شیشه ای دفنی، ماجرا فرق می کند. با توجه به اینکه پیش از نصب این نرده، کف سازی صورت می گیرد؛ لذا مشکلی در خصوص اجرای آن به وجود نیامده و همه مراحل به طور اصولی پیش خواهد رفت.

پروفیل های قابل نصب

معمولا نرده های شیشه ای دفنی و غیر دفنی با استفاده از پروفیل با سایز (12*6 ) نصب می گردند. امکان نصب پروفیل ها بصورت تکه ای یا منقطع وجود دارد و در صورت غیر دفنی بودن هندریل یا جان پناه، امکان انتخاب رنگ پروفیل با توجه به رنگ آلومینیوم مورد استفاده در پروژه امکان پذیر است.

امکان تعویض شیشه ها

در مقایسه نرده شیشه ای دفنی و غیر دفنی به نکات بسیاری می توان اشاره نمود. برای مثال می توان امکان تعویض شیشه در نرده شیشه ای غیر دفنی را نام برد که بسیار راحت تر از نرده های دفنی است. به چه علت؟ به این دلیل که پروفیل هایی که نقش مهار کننده را بر عهده دارند؛ بیرون کار نصب گردیده و بنابراین تعویض آنها آسان تر خواهد بود.

در مقابل، نرده های شیشه ای دفنی که تمامی آپشن های مربوط به آنها داخل کف نصب می گردد؛ چنین امکانی نداشته و در صورت آسیب رسیدن به آنها، فرآیند تعویض شیشه، دشوارتر خواهد بود.

درصد محبوبیت نرده ها

با توجه به اینکه اتصالات مربوط به نرده های دفنی، قابل نمایش نیستند؛ به همین دلیل درصد محبوبیت آنها در مقایسه با نرده های شیشه ای غیر دفنی که اتصالات آنها قابل نمایش می باشد؛ بیشتر است.

شباهت های میان دو نرده شیشه ای دفنی و غیر دفنی

میزان ضخامت شیشه

در مقایسه نرده شیشه ای دفنی و غیر دفنی نه تنها می توان متوجه تفاوت های بارز میان این دو شد؛ بلکه می توان به اشتراکات میان آنها نیز پی برد. میزان ضخامت شیشه یکی از پارامترهای بسیار مهمی است که در هر دو نرده مورد توجه قرار گرفته است. این ضخامت باید حداقل 12 میلیمتر باشد.

بزرگنمایی محیط

نرده های شیشه ای دفنی و غیر دفنی، تاثیر عمده ای در بزرگنمایی محیط دارند. با توجه به این موضوع، استفاده از آنها در فضاهایی که وسعت چندانی ندارند؛ کاملا عقلانی به نظر می رسد.

محل کاربرد

هر دو نرده در مکان هایی که بیشترین بازدهی نوری در آنها مورد توجه می باشد؛ مورد استفاده قرار می گیرند. هتل ها، ویلاها و انواع مکان های تفریحی و توریستی یا مکان های لوکس به این نرده ها توجه نشان داده و آنها را برای اجرا انتخاب می کنند.

مجهز به بهترین جنس شیشه

در مقایسه نرده شیشه ای دفنی و غیر دفنی می توان گفت هر دو نرده از بهترین جنس شیشه یعنی شیشه سکوریت و لمینت برخوردار می باشند. این شیشه ها مقاومت بالایی نسبت به ضربه داشته و در مقابل خوردگی نیز بسیار مقاوم اند.

نرده های کاملا مستحکم

با توجه به شیشه های مورد استفاده در نرده های دفنی و غیر دفنی اعم از شیشه های سکوریت و لمینت، شاهد بیشترین میزان استحکام از این نرده ها می باشیم. نرده های کاملا مستحکم که به آسانی نمی شکنند.

امکان اجرا با متنوع ترین شیشه ها

در مقایسه نرده شیشه ای دفنی و غیر دفنی می توان گفت این دو نه تنها توسط شیشه های ساده و شفاف، قابل اجرا می باشند؛ بلکه امکان اجرا توسط شیشه های رنگی و ال ای دی دار را نیز دارند.

ضمنا این دو نرده را با شیشه های تک لایه یا دولایه اجرا می سازند. هنگامی که بحث امنیت، مهمتر باشد؛ از شیشه های دولایه و ضخیم جهت نصب این نرده ها بهره می جویند. زمانی که امنیت، آخرین اولویت مجریان کار باشد، آنها شیشه های تک جداره را برای اجرا انتخاب می کنند.

طول عمر بسیار

از دیگر شباهت هایی که میان این دو نرده وجود داشته و می توان به آن اشاره کرد؛ طول عمر بالاست. این موضوع باعث شده تا نیاز مجریان به نصب دوباره نرده در آینده نزدیک و صرف هزینه مازاد برای این کار، قطع گردد.

قابلیت اجرا و نصب آسان

هر دو نرده از امکان نصب و اجرای سریع و راحت برخوردار بوده و به همین دلیل با محبوبیت روزافزون مواجه گردیده اند. هزینه نصب این نرده ها نیز در برابر مزیت بی شمار آنها، بسیار مقرون به صرفه است.

Leave a Reply