نمای شیشه ای فریم لس

نمای شیشه فریم لس به نمایی گفته می شود که قسمت بیشتر آن از شیشه تشکیل شده است. از این نمای شیشه ای بیشتر در ساختمان های اداری و تجاری استفاده می شود. ویژگیهای زیاد این نما سبب استقبال بیشتر طراحان و کارفرمایان از این نما شده است. یکی از این ویژگیها تنوع زیاد در رنگ شیشه است این تنوع رنگ در شیشه به طراح امکان طراحی های مختلف را می دهد.

جهت اجرای این نما ابتدا باید یک شبکه بندی فولادی صورت بگیرد و پروفیل های آلومینیومی روی شبکه نصب شوند. زمانی که شیشه ها در پروفیل های آلومینیومی قرار داده می شوند اثری از شبکه بندی فولادی دیده نمی شود. در نمای فریم لس سنگینی بار نما روی بدنه ساختمان نیست بلکه شبکه بندی نما جدا از ساختمان انجام می شود و سنگینی شیشه ها روی این شبکه بندی قرار می گیرد. در ادامه مطلب به معرفی بیشتر این نما و انواع آن خواهیم پرداخت.

برای آشنایی با سایر نماهای شیشه ای به مقاله انواع نماهای شیشه ای مراجعه کنید.

زیبایی نمای شیشه فریم لس

انواع نمای شیشه فریم لس

نمای شیشه ای استپ یونیت یکی از انواع نمای شیشه فریم لس است. در این نما شیشه ها در داخل کاست قرار می گیرند. منظور از کاست همان فریم است. بعد از قرار دادن شیشه ها در فریم، آنها را توسط پیچ هایی روی پروفیل های آلومینیومی وصل می کنند. در نمای استپ یونیت به جای چسب سیلیکونی از یک لاستیک به نام ای پی دی ام استفاده می شود. این لاستیک کار درزبندی را در این نما انجام می دهد.

در این نما چون شیشه از طریق پیچ روی فریم فیکس می شود امنیت زیادی دارد. همچنین در نمای ساختمانهای بلند نیز می توان از این نوع نمای شیشه ای استفاده کرد. در این نما کار اتصال شیشه روی فریم آلومینیومی در کارخانه انجام می شود و شیشه ها به صورت آماده برای نصب ارسال می شوند. در این نوع نمای فریم لس چون شیشه ها به صورت آماده هستند سرعت کار بیشتر است. علاوه بر این از نظر قیمت اجرای کار نیز، اجرای این نما هزینه بیشتری دارد.

نمای یو چنل

یکی دیگر از انواع نمای شیشه فریم لس نمای یو چنل است. این نوع نمای شیشه ای معمولا مناسب نماهایی با ارتفاع کم است، به این دلیل که اتصالات به کار رفته در آن ساده هستند و تحمل وزن شیشه های زیاد را ندارند. نامگذاری این نما به یو چنل به دلیل اسپیسرهای شیشه است چون این اسپیسرها به شکل یو هستند. در این نوع نما فاصله بین شیشه ها (این فاصله ها معمولا 1 یا 2 سانتیمتر است) به وسیله چسب سیلیکونی پوشیده می شود. چون در نمای یو چنل بعضی از قطعات به کار نمی رود (مانند کاست در نمای استپ یونیت) به همین دلیل قیمت تمام شده آن در مقایسه با نمای استپ یونیت کمتر است.

نمای یو چنل فریم لس

مزایای استفاده از نمای شیشه فریم لس  

– یکی از مزایای نمای شیشه فریم لس استفاده از نور طبیعی جهت روشنایی داخلی ساختمان است. علاوه بر این نور طبیعی سبب گرم شدن محیط داخلی در فصل سرما و صرفه جویی بیشتر در مصرف انرژی گرمایی می شود. البته طراحی این نما به گونه ای است که گرمای این نور طبیعی در فصل گرما سبب گرم شدن محیط داخلی نمی شود و امکان کنترل میزان دما در اینگونه ساختمانها وجود دارد.

– علاوه بر این نمای شیشه فریم لس مقاومت زیادی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف دارد. به عنوان مثال  چون فریم و یراق آلات این نما از جنس آلومینیوم است در برابر رطوبت و بارندگی دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی شوند. علاوه بر این شیشه هایی هم که در این نما استفاده می شوند با سرما و گرما دچار شکستگی نمی شوند.

 – از دیگر مزایای این نما انعطاف زیاد آن است. منظور از انعطاف این است که هر نوع طرحی که طراح برای اجرا در نظر بگیرد می توان از طریق شیشه آن را اجرا کرد و نماهای شیشه ای با شکوهی را خلق کرد.

– یکی از مزایای دیگر این نما ایجاد سطحی یکپارچه و یکدست در نما است. علاوه بر این چون محدودیتی در انتخاب رنگ قاب وجود ندارد می توان از رنگ های متنوع جهت ایجاد یک نمای شیک بهره گرفت.

– همچنین کار نصب و تعویض شیشه در این نما بسیار راحت است و نیاز به تجهیزات خاصی ندارد. همچنین امکان استفاده از بازشو پنجره در این نما جهت ایجاد تهویه هوا وجود دارد.

– علاوه بر مواردی که ذکر شد چون در نمای شیشه فریم لس از شیشه های دوجداره استفاده می شود این نما عایق بسیار مطلوبی در برابر انرژی حرارتی و برودتی ساختمان و آلودگی صوتی است.

شیشه هایی که در نمای فریم لس به کار می روند 

شیشه هایی که در نمای فریم لس به کار می روند باید دارای ویژگی هایی باشند. در واقع در این نما از دو لایه شیشه استفاده می شود. در نمای داخلی از شیشه سکوریت و در نمای خارجی از شیشه لمینت استفاده می شود. دلیل استفاده از شیشه لمینت در نمای خارجی این است که شیشه لمینت در برابر هر گونه ضربه احتمالی مقاومت زیادی دارد و شکسته نمی شود. علاوه بر این شیشه لمینت یک عایق قابل قبول در برابر انرژی حرارتی و برودتی همچنین آلودگی صوتی است. شیشه های لمینت به کار رفته در نمای فریم لس به صورت دوجداره هستند.

دلیل استفاده از شیشه سکوریت نیز مقاومت آن در برابر شکستگی است. شیشه سکوریت در صورت شکسته شدن خرد نمی شود و ایمنی بالایی دارد. شیشه سکوریتی که در نمای فریم لس به کار میرود دوجداره است و به همین دلیل مانع تبادل حرارتی و برودتی محیط می شود. از نظر آلودگی صوتی نیز عایق قابل قبولی است.

برای آشنایی با انواع شیشه به مقاله شیشه دوجداره مراجعه کنید.

پروفیل رنگی آنادایز شده

پروفیل هایی که در این نما به کار می روند

پروفیل یکی از قطعات مهم در اجرای نمای شیشه فریم لس است. شیوه رنگ آمیزی این پروفیل ها متفاوت است و هرکدام ویژگی و مقاومت منحصربفردی دارند. رنگ پروفیل ها می تواند بصورت آنادایز، الکترواستاتیک و دکورال باشد. استفاده از این رنگ ها به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد آنها است. در واقع منظور از آنادایز، الکترواستاتیک و دکورال یک سری عملیات است که روی پروفیل آلومینیوم انجام می شود و به صورت یک لایه روی پروفیل قرار می گیرد. در واقع انجام این عملیات بر روی پروفیل آلومینیوم علاوه بر ایجاد رنگ مورد نظر سبب افزایش کیفیت پروفیل نیز می گردد. در ادامه به معرفی بیشتر مزایای هر کدام از این رنگ ها خواهیم پرداخت.

مزایای این پروفیل ها

– از مزایای آنادایز کردن پروفیل آلومینیوم این است که پروفیل مقاومت بیشتری در برابر زنگ زدگی و خوردگی پیدا می کند. علاوه بر این با آنادایز شدن پروفیل، امکان رنگ کردن آن جهت هماهنگ بودن با رنگ شیشه ها وجود دارد.

– انجام پاودر کوتینگ یا رنگ آمیزی الکترواستاتیک روی پروفیل آلومینیوم نیز سبب کیفیت بیشتر پروفیل می شود. منظور از پاودر کوتینگ یک رنگ پودری است که روی پروفیل آلومینیومی کشیده می شود. از جمله مزایای استفاده از پروفیل پاودر کوتینگ در اجرا نمای شیشه فریم لس این است که، این پروفیل هرگز دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی شود. همچنین به دلیل کیفیت این نوع پروفیل اشعه ماوراء بنفش خورشید سبب تغییر رنگ آن نمی شود.

– پروفیل دکورال نیز نوعی پوشش روی پروفیل آلومینیومی است. از جمله مزایای استفاده از این پروفیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و سایش، ماندگاری و طول عمر مفید است. همچنین پروفیل دکورال دارای تنوع رنگ زیادی است که طراحان مجریان با استفاده از این تنوع رنگ می توانند زیبایی چشمگیری به نمای شیشه ای فریم لس ببخشند.

پروفیل نمای فریم لس

بازشو پنجره این نما

بازشو نمای فریم لس معمولا به صورت مخفی طراحی می شود. این بازشوها به صورت کلنگی هستند. بازشو کلنگی به این صورت است که با توجه به انتخاب کاربر امکان باز شدن پنجره از سمت پایین یا بالا وجود دارد. دلیل استفاده از بازشو کلنگی در نمای شیشه فریم لس این است که هم امکان تهویه هوا وجود دارد و هم اینکه تاثیر منفی در زیبایی و یکدستی نما ندارد.

نکاتی در رابطه با نمای فریم لس 

در اجرای نمای شیشه فریم لس جهت یک اجرای با کیفیت بهتر است نکاتی در نظر گرفته شود. این نکات شامل مواردی است که در ادامه به آنها اشاره می شود.

– یکی از نکات مهم در اجرای نمای شیشه فریم لس شیشه آن است. چون قسمت بیشتر این نما از شیشه است به همین دلیل نوع و کیفیت شیشه به کار رفته در این نما اهمیت زیادی دارد. شیشه های به کار رفته حتما باید از نوع دوجداره لمینت و سکوریت باشند تا کیفیت لازم را دارا باشند.

– علاوه بر این لامل هایی که در نما استفاده می شوند معمولا از آلومینیوم می باشند. به این نکته توجه شود که قاب های استفاده شده می بایست از متریال آلومینیوم مرغوب باشند. در غیر این صورت بعد از مدتی در صورت تماس با رطوبت این قطعات کیفیت خود را از دست می دهند و سبب بروز خوردگی در کل نما می گردند.

– یکی از نکات مهم دیگر در مورد اجرای نمای شیشه فریم لس بحث درزگیری شیشه ها است. همانطور که اشاره شد جهت درزگیری شیشه ها در نمای استپ یونیت از یک لاستیک به نام لاستیک ای پی دی ام استفاده می شود. توجه به این نکته که لاستیک درزگیر حتما از نوع ای پی دی ام باشد در کیفیت کار بسیار موثر است، چون این لاستیک مقاومت زیادی در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید دارد و کیفیت خود را از دست نمی دهد. همچنین در نمای یو چنل نیز که از چسب سیلیکونی جهت درزگیری استفاده می شود باید به این نکته توجه شود که حتما از این نوع چسب جهت درزگیری استفاده شود تا سبب کاهش کیفیت کار نشود.

– یک دیگر از موارد مهم در مورد اجرای نمای شیشه فریم لس کار طراحی و اجرای آن است. بهتر است جهت رعایت تمام نکات مهم در این نما کار طراحی و اجرا به افراد متخصص و شرکت های معتبر در این زمینه سپرده شود. معمولا شرکت های معتبر از قطعات مرغوب جهت اجرای کار خود استفاده می کنند.

ترکیبی از پروفیل و شیشه نمای فریم لس

معرفی شرکت معتبر در این زمینه 

یکی از واحدهای تولیدی در زمینه طراحی و اجرای انواع نمای شیشه فریم لس شرکت ایستاوین است. مشاورین این شرکت همچنین در مورد انتخاب نوع نمای شیشه ای متناسب با ساختمان کارفرمایان عزیز را به طور کامل راهنمایی می کنند. متخصصین شرکت ایستاوین کلیه مراحل مربوط به انتخاب مناسب ترین نما، طراحی، تولید و اجرای آن را برای شما انجام خواهند داد. همچنین این شرکت در راستای احترام به مشتریان تمام محصولات خود را با ضمانت نامه 3 ساله و خدمات پس از فروش 10 ساله ارائه می دهد.

Leave a Reply