انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی

کاربرد پروفیلها که نسل جدیدی از متریال های مورد استفاده در تولید سازه های ساختمانی هستند، این روزها در صنعت بسیار متداول شده است. اما برای اینکه بدانید کدام نوع از این پروفیل ها مناسب تر بوده و مقاومت بیشتری دارند، باید انواع آنها را بشناسید. پروفیلهای یو پی وی سی سازه هایی غیرفلزی با مقاطع باز یا بسته هستند که بر حسب نوع، مقاومت و کاربرد و… به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند. یکی از معروفترین انواع پروفیل UPVC نام دارد که برای در و پنجره سازی کاربرد گسترده ای دارد. برای تولید UPVC (آموزش مونتاژ UPVC) مواد روان کننده یا پلاستیک ساز استفاده نمی شود. بنابراین انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی حالت نرمی و انعطاف پذیری را نداشته و مقاومت و سختی بالاتری پیدا می کنند. به همین دلیل پروفیلهای UPVC مقاومت زیادی در برابر حرارت و تغییر فرم دارند.

پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی

پروفیل یو پی وی سی دقیقا چه کاربردهایی دارد؟

پروفیلهای یو پی وی سی سازه های غیرفلزی هستند که نیاز به نگهداری و سرویس مداوم دارند. این محصول جایگزین ایده آلی برای متریال چوبی در ساختمان سازی است. این نوع پروفیل برای انواع زه کشی و قاب درب و پنجره های دوجداره جدید یا حتی برای قاب بندی پنجره های قدیمی به کار می رود. یکی از متداول ترین محصولاتی که با  این متریال ساخته می شود، لوله های یو پی وی سی یا لوله های انتقال آب جایگزین لوله های چدنی یا فولادی قدیم است. ضمنا به دلیل مقاومت شدید این نوع پروفیل در برابر مواد شیمیایی، برای ساخت لوله های تخلیه فاضلاب و ناودان مناسب است.

انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی

ویژگی های پروفیل های UPVC

مهمترین مزیت پروفیل UPVC قیمت مقرون به صرفه آن در مقایسه با سایر مصالح مانند آلومینیوم، چوب و آهن است. در ترکیب پروفیل، پلیمر وینیل به اتم های کلر پیوند خورده است.

جالب است بدانید با ظهور سازه های UPVC مشکل زنگ زدگی پروفیل های فلزی رفع شد. بنابراین ساختار مستقل از آسیبی داشته و نیاز به کاور کردن یا رنگ کردن ندارد. تنها راهکار نگهداری از این نوع پروفیل پاک کردن با پارچه مرطوب هر چند ماه یکبار است.

در و پنجره ها به دلیل قرار گرفتن در نمای ساختمان دائم در معرض تغییرات آب و هوایی و نور خورشید قرار دارند. به دلیل تعداد زیاد روزهای آفتابی در ایران باید سازه های مقاوم در برابر اشعه فرابنفش انتخاب کرد. استفاده از UPVC برای در و پنجره ها از رنگ پریدگی سازه جلوگیری می کند.

سایر ویژگی های انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی شامل موارد زیر است:

عایق صدا و حرارت – قابل بازیافت – عایق الکتریسیته – تمیزکاری آسان با دستمال مرطوب – رسانایی حرارتی پایین و افزایش بهره وری انرژی – مقاومت بالا در برابر تابش نور خورشید و اشعه فرابنفش – ضد آب – سخت و غیر قابل انعطاف – کمترین هزینه تعمیر و نگهداری – بالاترین میزان دوام و ماندگاری – بدون نیاز به رنگ آمیزی

انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی را بشناسیم!

این روزها اغلب پیمانکاران و مهندسان و مالکان برای ساخت و سازهای خود از پروفیل های آلومینیوم و یا UPVC استفاده می کنند. با وجود اینکه در چند سال اخیر پروفیلها کاربرد وسیعی در ساختمان سازی پیدا کرده اند، اما خیلی از افراد هنوز در مورد انواع پروفیلها و تفاوت ساختاری آنها آگاهی های کاملی ندارند. بنابراین برای اینکه مطابق با شرایط، استفاده مناسبی از این سازه های ساختمانی داشته باشیم، باید انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی را بشناسیم.

پروفیل فریم: این نوع از پروفیل غالبا به عنوان چارچوب اصلی قاب در و پنجره استفاده می شود. بنابراین یکی از پرفروش ترین و رایج ترین انواع پروفیل UPVC است. این پروفیلها در ابعاد 6 یا 7 سانتی متری در بازار عرضه می شوند. پروفیل های فریم یا چارچوب در ابعاد مختلف کارایی های گوناگونی پیدا می کنند. بر اساس نوع عملکرد، این پروفیلها به مدلهای کشویی، بازسازی و نوسازی طبقه بندی می شوند.

پروفیل قفل کشویی: این پروفیل که اصطلاحا به آن اینترلاک هم گفته می شود یکی از پروفیلهای UPVC در پنجره های کشویی است که شیار جانبی پروفیل پنجره را کاور کرده و عایق بندی می کند.

انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی

پروفیل میانی یا مولیون: از این نوع پروفیل UPVC برای ساخت انواع در و پنجره دوجداره استفاده می شود. این پروفیل در دو سری 60 و 70 تولید می شود. مقصود از پروفیل سری 60 میانی، اندازه 60 میلی متری کف پروفیل است. بنابراین در نوع 70 نیز اندازه کف پروفیل 70 میلی متر یا به عبارتی 7 سانتی متر است.

در ایران معمولا برای در و پنجره ها از پروفیل UPVC نوع 60 استفاده می شود. البته در نوع سه جداره پروفیلهای 70 میلی متری کاربردی تر هستند. از این نوع پروفیل به شکل ثابت، متحرک و میانی با کارایی های مختلف استفاده می شود. یکی دیگر از انواع پروفیلهای میانی پروفیل کتیبه کشویی است. به دلیل شکل متفاوتی که این پروفیل دارد، کارایی آن نیز با پروفیلهای دیگر متفاوت است که به شکل نوعی تقسیم کننده افقی در نمونه های در و پنجره استفاده می شود. نوع دیگری از پروفیلهای مولیون متحرک به لنگه باز شوی در و پنجره پیچ شده و به همراه بخش بازشو حرکت می کند. این نوع پروفیل معمولا در درب و پنجره های فرانسوی مشاهده می شود که در آنها هر دو لنگه در، با هم و در کنار هم باز می شوند.

انواع پروفیل upvc

پروفیل پنل از انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی

یکی دیگر از انواع سازه های پروفیل UPVC نوع پنل پنجره دوجداره با ارتفاع داخلی و خارجی 100 میلی متری و پهنای 2 سانتی متر است. این پروفیل نقش پوشش در و پنجره یو پی وی سی را دارد.

پروفیل  سش یا بازشو: نمونه دیگری از انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی، پروفیل سش یا بازشو است. این نوع به طور متداول برای در و پنجره های یو پی وی سی بازشو کاربرد دارد. این نوع پروفیلها ظاهر سطح مقطع S شکلی دارند. در انواع پروفیل بازشو درب، پروفیل بازشو پنجره و پروفیل بازشوی کشویی تولید می شوند. پروفیل بازشوی پنجره پرکاربردترین و پرفروش ترین نوع از این پروفیلهاست. پروفیل لنگه برای طراحی و ساخت بازشوهای پنجره استفاده می شود. در مواردی هم از این پروفیل برای فریم سازی استفاده می شود. به همین دلیل در ابعاد و ضخامتهای متفاوت به بازار می آید.

پروفیل آداپتور یا پروفیل اتصالات لوله: این نوع از پروفیل ظاهر متفاوتی دارد و در محل اتصال دو درب یا پنجره قرار می گیرد و به چرخش راحت آن کمک می کند. این مدل از پروفیل برای ساخت پنجره هایی با قاب هلالی افقی کاربرد دارد.

پروفیل زهواره از انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی

این پروفیل UPVC همانطور که از نامش بر می آید کارایی زه مانندی دارد و برای ثابت نگهداشتن شیشه های تک جداره 4 میلی متری در درب و پنجره ها کاربرد دارد. پروفیلهای زهواره به دو نوع تک جداره و دوجداره تقسیم بندی می شوند.

دسته بندی انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی

انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی از چند جنبه قابل دسته بندی هستند. به لحاظ رنگ ، پروفیل های نوع اول سفید هستند که وجه داخلی و خارجی هر دو سفید رنگ می باشند. پروفیل یک رو لمینت از انواع دیگر پروفیل UPVC است که با روکش سفید برای نمای داخلی و لمنیت در نمای خارجی ساختمان استفاده می شوند و نمای خارجی می تواند طیف گسترده ای از رنگ را شامل شود. نوع آخر پروفیل های دو رو لمینت می باشند که در هر سمت امکان انتخاب طیف رنگ وجود دارد. لمینت ها در عین ایجاد پوشش مقاوم، تنوع رنگی بسیاری دارند.

برای آشنایی با تنوع رنگ های این نوع درب و پنجره، می توانید به مقاله طرح ها و رنگ های پنجره یو پی وی سی مراجعه کنید.

پروفیلهای UPVC ذاتا سفید رنگ هستند. در نتیجه برای پاسخگویی به سلایق مصرف کنندگان صنعت ساختمان، یو پی وی سی رنگی تولید می شود که به آن لمینت می گویند. در ضمن این پروفیلها دارای مقاومت ویژه در برابر تغییر رنگ، مقاومت نوری و فشار و دفرمه شدن و ….هستند. ضمنا از لحاظ تعداد کانال یا چمبر با هم متفاوتند.

پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی

رنگ بندی انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی

پروفیل UPVC به واسطه وجود ترکیب بندی مواد اولیه اغلب به رنگ سفید ساخته می شود. البته این رنگ سفید در برندهای مختلف به دلیل مواد خام و فرمولاسیون مواد تشکیل دهنده، در طیف های مختلفی مشاهده می شود. در این میان برخی شرکتها همچون تکنووین، ویستابست، وین تک، وین کلاس علاوه بر تولید پروفیلهایی با رنگ سفید برای پاسخگویی به سلایق کاربران و پاسخ به نیاز طراحی معماران در طراحی خارجی و داخلی انواع رنگهای پروفیل را تولید می کنند.

سخن پایانی

حال که تا حدودی با کلیات انواع پروفیل درب و پنجره یو پی وی سیآشنا شدید، می توانید با دید بازتری برای انتخاب مناسب ترین نوع پروفیلها تصمیم گیری کنید. برند ایستاوین نمایندگی پروفیل های ویستابست و وینابست به شما بهترین نوع پروفیلها با متریال روز، مطابق با کاربری و سلیقه کارفرما، شرایط و موقعیت جغرافیایی پروژه را پیشنهاد می دهد. در ضمن در شرکت ما انواع پروفیلها با برندهای رووتک، وینسا، ویستابست و وینابست برای انتخاب خریداران ارائه می شود. مجموعه ایستاوین با تاکید بر اهمیت استفاده از مصالح  باکیفیت برندهای برتر پروفیل در و پنجره را برای پروژه های ساختمانی با ارزان ترین قیمت در اختیار سازندگان قرار می دهد.

Leave a Reply