پنجره آلومینیومی

پنجره آلومینیومی را می توان یکی از بهترین انواع پنجره معرفی کرد. این محصول در مقایسه با پنجره های قدیمی، امتیازات بیشتری داشته و از همین رو در صنعت ساخت و ساز رواج یافته است. یکی از امتیازات برجسته این پنجره، آلیاژ به کار رفته در آن می باشد؛ یعنی همان آلومینیوم که در رده بالایی از مقاومت قرار دارد. بنابراین می توان پنجره آلومینیومی را مقاوم ترین نوع پنجره خطاب کرد. پنجره های آلومینیومی به واسطه مقاومت بالای خود، از ضربه، به جز ضربات سهمگین، تاثیر نپذیرفته و دچار آسیب نخواهند شد. از دیگر امتیازات این پنجره، برخورداری از تنوع ظاهری کافی است. به موجب آن، پنجره های آلومینیومی رنگی همراه با رنگ های متعدد را مشاهده خواهید کرد.

انعطاف پذیری عالی این پنجره نیز امتیاز بعدی برای آن به حساب می آید. این نوع پنجره در تنوعی از حجم و سایز تولید گشته و از این حیث، منعطف به نظر می رسد. ماندگاری طولانی این پنجره را هم باید در نظر گرفت که منجر به قطع نیاز در رابطه با تعویض و تعمیر این پنجره در ساختمان ها شده است. اگرچه آلومینیوم یکی از آلیاژهای مقاوم و مستحکم به شمار می آید؛ اما وزن کمی داشته و این موضوع باعث تاثیرگذاری بر روی وزن پنجره و کاهش آن شده است. در نتیجه، از ایجاد بار اضافی بر روی ساختمان جلوگیری شده و این موضوع را می توان یک امتیاز دیگر برای پنجره آلومینیومی محسوب نمود.

پنجره آلومینیومی و مزیت هایی بی پایان آن

در بخش قبل راجع به برخی از امتیازات پنجره آلومینیومی صحبت کردیم. در این بخش قصد داریم تا به بررسی مزیت های دیگر این پنجره بپردازیم. مانند:

قابلیت اجرای سریع و آسان

با توجه به اینکه پنجره های آلومینیومی دارای وزن ایده آل و سبکی اند؛ لذا می توان آنها را به سرعت نصب و اجرا کرد. همچنین مدت زمان اجرای پنجره نیز کاهش یافته و در وقت ارزشمند مجریان کار، صرفه جویی خواهد شد.

نظافت آسان

نظافت آسان و بی دردسر پنجره های آلومینیومی، مزیت بعدی است که می توان برای آنها برشمرد. این پنجره ها نیاز به شستشو نداشته و تنها با یک دستمال تمیز و نمناک، قابل نظافت می باشند.

امکان جذب و دفع گرما

آلومینیوم از جمله آلیاژهایی است که قابلیت جذب و دفع گرما را دارد. لذا به واسطه حضور پنجره های آلومینیومی در ساختمان، در فصل تابستان، گرمای بیرون به محیط داخل، نفوذ نیافته و در فصل زمستان نیز گرمای داخل در محیط، محبوس خواهد ماند. بنابراین می توان آن را عایق سرما و گرما خواند.

قابل بازیافت

خوشبختانه آلومینیوم از قابلیت بازیافت برخوردار می باشد. بنابراین بعد از به پایان رسیدن عمر مفید پنجره آلومینیومی می توان این فلز را مجددا وارد چرخه بازیافت و تولید نمود.

مقاوم به آب و رطوبت

هر یک از پنجره های آلومینیومی در برابر آب و رطوبت، نفوذ ناپذیر بوده و از آنها اثر منفی نمی پذیرند. به عبارت دیگر، نه آب و نه رطوبت، آسیبی به ظاهر و ساختار پنجره وارد نمی سازند. در نتیجه می توان از این پنجره ها جهت نصب در محیط های مرطوب، بهره برد.

ضد خوردگی

هیچ یک از پنجره های آلومینیومی دچار خوردگی نشده و در محیط هایی که در معرض مواد خورنده قرار دارند؛ امکان اجرا خواهند داشت.

قابل استفاده در هر شرایط جوی

پنجره های آلومینیومی، فارغ از نوع آب و هوا، قابل نصب و اجرا می باشند؛ یعنی هیچ یک از شرایط جوی نامساعد حتی گرما و سرما، اثری بر روی این پنجره نداشته و تغییراتی در آن به وجود نمی آورند. هر یک از نقاط ایران از جمله مناطق مرطوب و شرجی نیز می توانند از این پنجره ها جهت نصب در ساختمان، بهره جویند.

زیبا و مطابق با سلیقه های امروزی

پنجره آلومینیومی به واسطه رنگ های خاص و متنوعش، ظاهر زیبایی پیدا کرده و برای محیط های مدرن، انتخاب کاملا شایسته ای است. این پنجره با سلیقه های امروزی، همخوانی داشته و تغییرات فاحشی در ظاهر کلی ساختمان، ایجاد خواهد کرد.

ضد حریق

پنجره های آلومینیومی، ضد حریق اند. یعنی چه؟ یعنی پنجره های فوق در برابر اتفاقاتی مثل آتش سوزی، دچار واکنش های شدید نشده و خسارات کمتری را به بار می آورند.

دوست محیط زیست

پنجره آلومینیومی، سازگار با محیط زیست بوده و آسیبی را به آن وارد نخواهد کرد. با وجود این پنجره، نیاز به پنجره های چوبی قطع شده و هیچ چوبی از درختان، صرف ساخت پنجره نخواهد شد. به دنبال آن، طبیعت نیز حفظ می گردد.

پنجره اقتصادی و کم هزینه

با وجود اینکه پنجره آلومینیومی، در بر دارنده صفات و ویژگی های مثبتی است؛ اما یک محصول اقتصادی و کم هزینه محسوب می شود. در یک ارزیابی کلی می توان گفت قیمت پنجره آلومینیومی در مقایسه با کیفیت و عملکرد مطلوب آن، واقعا مناسب به نظر می آید. با انتخاب این محصول می توان گامی مثبت در جهت کاهش هزینه های ساخت و ساز برداشت.

پنجره آلومینیومی بخریم یا پنجره یو پی وی سی؟

یکی از دغدغه های ذهنی خریداران هنگام خرید پنجره این است که کدام یک از انواع این محصول، بهتر از سایرین هستند؟ هدف آنها از دستیابی به پاسخ این سوال، داشتن انتخابی بهتر و هوشمندانه تر است. انتخابی که به رضایت ختم خواهد شد. در حال حاضر دو نوع پنجره در ساخت و ساز مورد توجه قرار گرفته اند. یکی از آنها پنجره آلومینیومی و محصول بعدی، پنجره یو پی وی سی UPVC است. در ادامه به بررسی تفاوت های موجود میان این دو محصول خواهیم پرداخت. پس از این مقایسه، تصمیمات بهتری جهت انتخاب پنجره، اتخاذ خواهید کرد:

  • اگرچه پنجره های آلومینیومی در مقایسه با پنجره های UPVC از قیمت بیشتری برخوردارند؛ اما مقاومت و عمر بالای آنها، نیاز به خرید مجدد پنجره را قطع نموده و منجر به صرفه جویی در هزینه ها در درازمدت خواهد شد. در عوض، پنجره های UPVC، عمر کوتاه تری داشته و پس از گذشت مدت زمان مشخص، باید هزینه مجزا بابت تعمیر یا تعویض این پنجره ها پرداخت کرد که این موضوع چندان به صرفه نیست.
  • اگرچه هر دو پنجره از تنوع رنگی لازم برخوردار می باشند؛ اما در پنجره های آلومینیومی، تنوع رنگی بیشتری قابل مشاهده است.
  • پنجره آلومینیومی اگر در برابر حرارت اندک قرار گیرد، دچار آسیب نمی شود؛ اما به محض قرار گرفتن در محیط هایی با حرارت بالا، دچار صدمات ظاهری خواهد شد. این در حالی است که پنجره های یو پی وی سی از لحاظ مقاومت به حرارت، در رده بهتری قرار دارند.
  • پنجره های آلومینیومی در مقایسه با پنجره های یو پی وی سی، استحکام بیشتری دارند. همچنین این پنجره ها از لحاظ دوام نیز حائز توجه بوده و بادوام ترند.

نگاهی بر انواع پنجره آلومینیومی

پنجره آلومینیومی نه تنها از لحاظ رنگ و شکل دارای تنوع کافی می باشد؛ بلکه از حیث مدل و ساختار نیز دارای چنین تنوع گسترده ای است. در قسمت زیر به بررسی انواع این پنجره پرداخته ایم:

  1. پنجره آلومینیومی ساده:

پنجره های آلومینیومی نرمال (ساده) هیچ مقاومتی در برابر نفوذ سرما و گرما نداشته و مانند یک پنجره عایق، عمل نمی کنند. البته این پنجره ها در برابر صدا و رطوبت، عایق اند. این پنجره ها از لحاظ ظاهری مورد تایید بوده و جلوه شیک و متمایزی دارند. همچنین پنجره های فوق از لحاظ استحکام نیز قابل قبول اند. سازگاری این محصولات با محیط زیست به اثبات رسیده است.

  1. پنجره آلومینیومی ترمال بریک:

این محصول از نوع پنجره آلومینیومی دوجداره است. محصولی که با تکیه بر تکنولوژی های نوین تولید شده و ضریب انتقال حرارتی بالایی را به خود اختصاص داده است. این بدان معناست که پنجره فوق در برابر انواع حرارت از جمله حرارت های شدید، مقاوم عمل کرده و دچار تخریب نخواهد شد. همچنین لرزش و صدا نیز توان نفوذ در این پنجره را ندارند.

نوارهای پلی آمید در ساختار این پنجره حضور یافته اند. نوارهایی که سبب اتصال پروفیل های آلومینیومی به یکدیگر شده اند. فشار و حرارت، هیچ یک روی این نوارها تاثیر نمی گذارند. چرا؟ به این دلیل که نوارهای فوق از بهترین جنس یعنی الیاف شیشه متراکم تشکیل یافته اند. پنجره های آلومینیومی ترمال بریک با توجه به برخورداری از ترکیباتی مثل پلی آمید، دچار اشتعال نشده و در شرایط دشوار آب و هوایی نیز قابل اجرا می باشند. همچنین این پنجره ها با وجود برخورداری از ظاهر ظریف، ساختار محکمی دارند.

برای رنگ آمیزی پنجره آلومینیومی از چه رنگ هایی استفاده می گردد؟

پنجره های آلومینیومی که در بسیاری از ساختمان ها حضور یافته و با رنگ های زیبا و جذاب خود، نمای ساختمان را دچار تحولات ظاهری مثبت نموده اند؛ توسط دو رنگ، عملیات رنگ آمیزی را طی می کنند. رنگ آدونایز یکی از رنگ هایی است که برای این پنجره، انتخاب می گردد. پروفیل های آلومینیومی پنجره به واسطه این رنگ، با لایه های اکسید کنترل شده، پوشانده خواهند شد. لایه هایی که ظاهر طبیعی به آن عطا می سازند. پیش از انجام این رنگ آمیزی، پروفیل ها باید کاملا تمیز شوند و اثری از آلودگی، حتی آلودگی های جزئی بر روی آنها نباشد.

پس از اتمام این کار، عملیات اکسیداسیون مصنوعی آغاز گردیده و این فرآیند سبب باز شدن منافذ آلومینیوم خواهد شد. سپس طی عملیاتی که در حمام بخار صورت می گیرد، این منافذ به حالت بسته، تغییر می یابند. در نهایت، رویه تخصصی بر روی پروفیل ها ایجاد می گردد. رویه ای که سبب حفظ کیفیت در آنها خواهد شد.

رنگ بعدی که باعث رنگ آمیزی پنجره آلومینیومی شده و تغییرات بصری مطلوبی را در آن به وجود می آورد؛ رنگ پودری است. پروفیل ها با لایه ای از رنگ پودری الکترواستاتیک پوشش می گردند. البته پیش از انجام این کار، پروفیل ها می بایست کاملا تمیز شده و از آلودگی و گرد و غبار، پاک گردند. این کار سبب اثربخشی بهتر رنگ بر روی پروفیل ها خواهد شد. پس از اینکه عملیات پوشش دهی و رنگ آمیزی پروفیل های آلومینیومی توسط رنگ پودری صورت پایان می یابد، این پروفیل ها به کوره انتقال می یابند. در کوره، عملیات پخت پروفیل ها صورت گرفته و رنگ مورد نظر نیز روی آنها تثبیت خواهد شد. در نهایت پروفیل های رنگی، سطح پایدار و باکیفیتی پیدا خواهند کرد.

دسته بندی پنجره های آلومینیومی بر حسب سیستم بازشو

هر یک از انواع پنجره آلومینیومی بر اساس سیستم بازشو، به نمونه های متعددی دسته بندی می گردند. مانند: پنجره آکاردئونی، پنجره لولایی تک حالته، پنجره لولایی 2 حالته، پنجره فولکس واگنی، پنجره آلومینیومی ریلی و پنجره لیفت اند اسلاید.

شرکت ایستاوین با بهره گیری از جدید ترین تکنولوژی و مرغوب ترین مواد اولیه، انواع پنجره های آلومینیوم در طرح ها، رنگ ها و بازشوهای مختلف را طراحی و تولید می نماید.

درصورت تمایل جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ایستاوین در ارتباط باشید تا بهترین گزینه را جهت پروژه خود انتخاب نمایید.

Leave a Reply