کرتین وال چیست؟

کرتین وال چیست؟

منظور از کرتین وال یک نوع نمای ساختمان است که با شیشه طراحی می شود. زیبایی ظاهری نمای کرتین وال مخصوصا در ساختمانهای بلند، جلوه باشکوهی به ساختمان می دهد. این نما علاوه بر زیبایی به دلیل داشتن مزایای زیاد در مقایسه با سایر نماهای ساختمان مورد استقبال بیشتر طراحان و سازندگان قرار گرفته است. به این نما، نمای شیشه ای و دیوار پرده نیز گفته می شود. نمای کرتین وال دارای انواع مختلفی است و با توجه به ارتفاع ساختمانی که نمای شیشه ای روی آن اجرا می شود و بودجه کارفرما نوع نما انتخاب می شود. چون در بعضی از نماها به قطعات خاصی نیاز است به همین دلیل هزینه اجرای بعضی از نماها متفاوت است.

ساختار نمای کرتین وال چگونه است؟

جهت اجرای انواع کرتین وال ابتدا باید پایه یا سازه نما اجرا شود. متریال سازه نیز معمولا از جنس آلومینیوم است. پروفیل های این نما لامل نامیده می شوند، لامل ها یا به صورت عمودی یا به صورت افقی قرار می گیرند. سایز لامل ها نیز بر طبق انجام محاسبات مهندسی انجام می شود و امری بسیار دقیق است. بعد از اجرای سازه و ایجاد شبکه بندی، کار نصب شیشه آغاز می شود. البته نحوه نصب شیشه نیز به نوع سازه بستگی دارد.

همانطور که اشاره شد به این نما نمای شیشه ای نیز گفته می شود، اما گاهی اوقات بنا به خواست کارفرما و یا نظر طراح کار، برای ایجاد زیبایی بیشتر در نما احتمال استفاده از چند پنل سنگی یا فلزی به صورت ترکیبی با پنل های شیشه ای وجود دارد. در نمای کرتین وال به منظور پوشاندن و عدم رویت پوتر طبقات (منظور از پوتر فاصله بین طبقات است) معمولا از شیشه های اسپندرال و یا مات استفاده می شود. در ادامه به معرفی انواع نمای کرتین وال و روشهای اجرای آن خواهیم پرداخت.

روشهای اجرای این نما

 کرتین وال به دو روش استیک و یونیتایز اجرا می شود. در روش استیک همه ی مراحل انجام کار غیر از ساخت پروفیل آلومینیوم در محل اجرای پروژه ساخته می شود. این روش اجرای نمای کرتین وال جزء روشهای کم هزینه محسوب می شود. در روش یونیتایز برخلاف روش استیک کلیه مراحل طراحی نما در کارخانه انجام می شود. این روش بیشتر مناسب ساختمان هایی است که ارتفاع زیادی دارند، البته از نظر کیفیت نیز، کیفیت قابل توجه ای دارد.

انواع این نمای شیشه ای

نمای کرتین وال در سه نوع فیس کپ (قاب دار)، فریم لس (بدون قاب) و سمی فریم لس (نیمه قاب) اجرا می شود. در نمای فیس کپ پروفیل ها به صورت افقی و عمودی شبکه بندی می شوند. شیشه ها روی لامل قرار می گیرند و درپوش های آلومینیومی نیز در انتهای کار از سمت بیرون، روی لامل محکم می شوند. در واقع یکی از تفاوت های اصلی این دو نوع نما (فریم لس و فیس کپ) وجود همین درپوش ها است، چون در نمای فریم لس این درپوش ها به کار نمیروند.

 در واقع در نمای فریم لس به دلیل حذف فریم، نما به صورت یکدست دیده می شود و شیشه نیز به دلیل نبود قاب از طریق چسب ثابت می شود. این نوع نما بیشتر مناسب ساختمان هایی است که ارتفاع زیادی نداشته باشند. در نمای سمی فریم لس کرتین وال قسمت افقی یا عمودی لامل حذف می شود و یکی از آنها به کار می رود به همین دلیل به آن نیمه قاب دار گفته می شود.

ویژگی نمای کرتین وال

 کرتین وال دارای ویژگیهای زیادی است که سبب محبوبیت آن در میان افراد شده است.

  • یکی از ویژگیهای نمای کرتین وال امکان استفاده از شیشه های دوجداره یا سه جداره لمینت و سکوریت است.
  • ویژگی دیگر این نما این است که ابعاد لامل ها کاملا مطابق با نما هر پروژه می باشد. بنابراین طراحی و محاسبات منحصر بفرد برای هرپروژه انجام می شود. به عبارت دیگر می توان ابعاد شبکه بندی را بزرگ یا کوچک در نظر گرفت. معمولا این شبکه بندی ها در سایزهای استاندارد و همانطور که اشاره شد از طریق محاسبات مهندسی انجام می شود. حساسیت شبکه بندی به این دلیل است که مقاومت کرتین وال در برابر نیروی مختلف و یا طوفان و زلزله نیز بایستی اندازه گیری شود. سایز شیشه ها نیز با توجه به سایز این شبکه بندی ها صورت می گیرد.
  • چون از قاب های آلومینیومی در طراحی و اجرای نمای کرتین وال استفاده می شود کار، کیفیت قابل توجه ای دارد و به مرور زمان کیفیت نما از بین نمیرود و مشکلاتی مانند زنگ زدگی و خوردگی قاب ها بر اثر رطوبت به وجود نمی آید.
  • یکی از ویژگیهای اصلی کرتین وال امنیت و ساختار فوق العاده آن است. بعضی از نماها زمانی که اجرا می شوند سبب سنگین شدن ساختمان می شوند و به اصطلاح بار مرده روی ساختمان به وجود می آورند، اما یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این نما این است که بار مرده روی ساختمان به وجود نمی آورد و تمام وزن شیشه ها روی سازه نما است.
  • همچنین کرتین وال به دلیل زیر سازی مستحکمی که دارد در برابر تکان هایی مانند زلزله مقاومت بسیاری دارد.
  • علاوه بر ویژگیهای که به آنها اشاره شد یکی از ویژگیهای مهم این نما اکوستیک بودن آن است. منظور از اکوستیک بودن نمای کرتین وال این است که این نما قادر به کنترل کردن صدای محیط است. به عبارت دیگر یک عایق کامل در مورد صدا است. علاوه بر این نمای کرتین وال در عایق حرارتی نیز عملکرد چشمگیری دارد. در ادامه به تشریح بیشتر عایق بندی این نما خواهیم پرداخت.

عایق بندی نمای کرتین وال

سازه های انواع کرتین وال به گونه ای طراحی می شوند که از نظر عایق بندی مشکلی نداشته باشند. در طراحی سازه ها شیارهایی در نظر گرفته می شوند که با استفاده از این شیارها امکان استفاده از لاستیک ای پی دی ام وجود دارد. با استفاده از این لاستیک می توان از هر نظر به عایق بودن نما اطمینان داشت. در نمای فیس کپ که نمای بدون قاب است درزگیری از طریق لاستیک ای پی دی ام به طور کامل صورت می گیرد.  علاوه بر این امروزه از سیستم ترمال بریک نیز جهت ایجاد یک عایق بندی کامل در کرتین وال استفاده می شود.

در واقع سیستم ترمال بریک مدرن ترین سیستمی است که از آن جهت عایق بندی نماهای شیشه ای استفاده می شود. در نمای کرتین وال جهت بالا بردن کیفیت عایق بودن نما، از لاستیک پلی آمید نیز استفاده می شود.

با استفاده از این روش ها (لاستیک ای پی دی ام، لاستیک پلی آمید و سیستم ترمال بریک) با اطمینان می توان گفت که نمای کرتین وال از نظر عایق بندی 100 درصد است و امکان ورود و خروج هوا در این نما وجود ندارد.

طرز قرار گرفتن لاستیک های درزگیری در این نما به این صورت است که در نمای فیس کپ به دلیل وجود درپوش، لاستیک پلی آمید روی لامل قرار می گیرد و در نمای فریم لس این لاستیک در لامل قرار داده می شود.

چون کار عایق بندی یک کار حساس است و در صورت وجود کوچکترین اشتباه سبب کاهش کیفیت کار می شود بهتر است که، کار اجرای انواع نمای کرتین وال توسط افراد متخصص در این حوزه انجام شود. یکی از طراحان حرفه ای این نما شرکت ایستاوین است.

دلیل انتخاب شرکت ایستاوین 

دلیل موفقیت گروه ایستاوین در زمینه اجرای انواع کرتین وال اجرای کار توسط افراد حرفه ای و با تجربه در این زمینه است. این شرکت همچنین در مورد انتخاب نوع نمای شیشه ای متناسب با ساختمان، کارفرمایان را به طور کامل راهنمایی می کند. شرکت ایستاوین جهت اطمینان خاطر کارفرمایان و مشتریان گرامی تمام کارها و محصولات خود را با ضمانت نامه 3 ساله و خدمات پس از فروش 10 ساله ارائه می دهد.

Leave a Reply